Banan brød

En kold dag med blæst kræver en dejlig kop varm kaffe og noget godt der til…så fik bagt dette lækkere banan brød, med valnødder og dadler, smager dejlig og blev spist med lidt smør på. Det gode ved banan brød er at det ikke sådan bliver tørrt men holder sig dejlig bløde selv et par dage efter det er bagt.

PS. det er glutenfri bagt på boghvedemel.

BANAN-BRØD-1

Hvad skal jeg bruge og hvordan gør jeg.

Tørre ingredienser

  • 200 g boghvedemel
  • 75 g mandel mel
  • 2 spsk kokos mel
  • 2 tsk bagepuvler
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk kademomme
  • 50 g hakket valnødder

Våde ingredienser

  • 2 -3 mosede bananer (hvis små 3 , hvis store 2 ) + en banan til pynt
  • 2 æg
  • 1/2 dl mandel mælk eller anden plante mælk
  • 8 mosede dadler ( de bløde uden sten)
  • 1/2 dl olie
  • 2 spsk honning eller sirup

Tænd for ovnen på 175 grader

Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål, lav et hul i midten og kom alle de våde ingredienser i , bland det hele godt sammen kom det i en 1  liter form, del en banan på mitten og pres den ned i dejen. Det giver en dejlig smag af og ser super fint ud når det bliver serveres.

BANAN-BRØD-2

Bages 30 til 40 min, tjek at det ikke bliver for mørkt.

køl af og nyd det dejlige brød (bedst når det er helt afkølet også nemmer at skærer i)

BANAN-BRØD-3

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*