Blåbær cirkler

Man kan få hindbærsnitter dem elsker jeg, men nu finders der også blåbær cirkler og dem elsker jeg også. Så denne gang der strikkes, hækles eller laves broderi skal de skønne blåbær cirkel på side tallerken. De er vildt nemme at lave og super skønne at spise også er jeg bare vild med blåbær.

blåbær cirkler

Selv Mumi far er vild med kager.

blåbær cirkler

VEGANSK

Opskrift til ca 10 -12 cirkler afhængig hvor store du laver dem.

Blåbær fyld, kan laves dagen før så det er helt koldt.

  • en pose frossen blåbær
  • 1/2 – 1 dl sirup
  • 1 tsk. kardemomme

Kom det hele i en gryde, lad det koge tykt husk at holde øje med det. Stil det på køl. Du kan bruge hindbær hvis du er mere til den røde farve.

Cirkel dej

  • 150 g ølands hvedemel eller alm. god hvedemel
  • 150 g flormelis
  • 125 g marcipan
  • 100 g koldt smør, smørblok fra Naturli
  • 1 spsk. plantemælk eller vand

Bland mel og flormelis sammen i en skål. Riv marcipanen i + riv det kolde smør i  bland det sammen med dine hænder og tilsæt så plantemælk eller vand så dejen bliver dejlig glat. Stil din dej på køl en time.

Tænd ovnen på 200 grader.

Kom lidt mel på dit bord og med et glas eller en udstikker, lav dine cirkler. På en plade med bagepapir og bages i 5 til 7 min. Husk at holde øje med de kun er gylden ikke brune.

Lad dem helt af køle inden du kommer blåbær fyld på den ene og flormelis på den anden cirkel, ligger dem sammen og måske pynter med lidt grønt, blomst eller andet du lige har. Jeg har blandet min glasur med blåbær støv.

blåbær cirkler

Så er dine blåbær cirkler klar til at gøre lykke.

PS. også super gode dagen efter, eller du gemmer dine cirkler og samler dem når du skal bruge dem.

Rikke

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*