Blåbær kardemomme brød

Så bliver det efterår/vinter tider….så er der der skal varme og sødme til. Mit blåbær kardemomme brød er helt perfekt til varm kakao…kaffe eller te god selskab og en masse grin. Husk nu på mad skal smage godt, nydes og ikke skældes ud med øv øv nu må jeg på kur i morgen…..nyd det nu bare, smil og sig til dig selv det her er verdens bedste blåbær kardemomme brød, jeg tager en skive mere. Det tager lidt tid men det er det hele vær. Et godt weekend projekt.

BLÅBÆRBRØD

Blåbær kardemomme brød

LAKTOSEFRI – NØDDEFRI – VEGETARISK

Opskrift til en brød

Dag 1. dej til brød

  • 1,5 dl havremælk
  • 15 g gær
  • 1 æg….du kan god springe over hvis du er veganer
  • 300 – 350 g ølandshvede
  • 50 g kokossukker
  • 1 tsk. salt
  • 75 g Naturli smør i blok eller alm. smør

Opløs gæren i lunt havremælk i en rørskål. Start din røremaskine på lav hastighed tilsæt et æg ad gangen(letpisket sammen). Tilsæt mel lidt ad gangen + sukker og salt. Rør til dejen er dejlig elastisk tager ca 5 til 7 min. Tilsæt så smør lidt ad gangen, når dejen er dejlig glat stil det til at hæve på dit køkkenbord en time. Sæt derefter dejen i køleskabet til dagen efter.

BLÅBÆRBRØD

Dag 2 fyld og brød

  • 75 g kokossukker
  • 50 g Naturli smør i blok eller alm. smør
  • 6 – 8 kardemommekapsler
  • 1 dl blåbær frossen, let optøet

Kom dine kardemommekapsler på en meget varm pande rist dem et kort øjeblik. Pil kornene ud og hak dem så fint du kan. Bland smør, sukker og kardemomme godt sammen. Tilsæt tilsidst blåbær.

Beklæd en aflang form med bagepapir.

Tag din dej ud af køleskabet, rul det ud til en rektangel, skal passe til din brødform. Smør dit blåbær fyld på din brød dej og rul det sammen til en pølse. Jeg klipper det op på midten og drejer det godt rundt så det kommer til at ligne en lang kanel snurre. Kom dit brød i din form og lad det hæve 30 til 40 min.

Tænd for ovnen 175 grader, så det er godt varm når dit brød skal ind og bages i 30 til 35 min. Husk at holde øje med det så det ikke bliver for mørkt på toppen.

Køl af og nyd…….og jeg elsker smør, den fra Naturli er rigtig god.

BLÅBÆRBRØD

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*