Blod appelsin marmelade

I min øko kasse fra Årstiderne var da lige blod appelsiner med, så tænkte er jeg, måske man skulle lave en marmelade der kan bruges både til brød og grød. Det er så har med gjort en skøn frisk marmelade med vanilje og chia frø. Og det er slet ikke svært, man kan også bruge almindelige saftige appelsiner.

BLOD-APPELSIN-2

Hvad skal jeg bruge og hvordan gør jeg

  • 4 – 5 blod appelsiner, lidt afhængig af størrelse
  • saft af 3 blod appelsiner
  • skal af en blod appelsin, husk hvis ikke øko ingen skal i
  • 4 spsk agave sirup, jeg brugte den mørke
  • 1 tsk vanilje pulver, eller en hel stang hvor korn er skrapt af
  • 4 spsk chia frø

Skær skallen af de 4 til 5 appelsiner og skær den ud i filer, uden skind på då bliver der bedst, og kom dem i en glas krukke.

PS. BRUG DEN ENE AF BLOD APPELSINERNE TIL AT RIVE SKAL FRA.

BLOD-APPELSIN-3

Kom i en suter pande eller gryde, saft fra 3 blod appelsiner, skal far en blod appelsin, sirup og vanilje pulver og kog op, lad det små koge i ca 10 min til det begynder at blive lidt tykkere, kom så chia frø i og lad det små koge 5 min mere (hvis det bliver for tykt kom lidt mere saft fra appelsinen i). Hæld den varme appelsin sirup over blod appelsin filerne kom kåg på og stil i køleskabet til dagen efter.

BLOD-APPELSIN-7

Skønt på knækbrød eller brød kan holde sig en uge i køleskabet.

Det er super nemt og smager fantastisk.

BLOD-APPELSIN-5

 

BLOD-APPELSIN-6

 

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*