Boller med ricotta og chokolade

Har lige haft en ricotta fest, i går pandekager i dag boller med chokolade, så bliver det da ikke beder. Ricotta giver bare en dejlig konsistens til bødet når man arbejder i det glutenfri hjørne, det er jo vigtig at det smager godt ellers er der jo ingen der gider spise det. Så i dag blev det til en dejlig eftermiddag te + boller med ricotta og chokolade.

RICOTTA-CHOKOLADE-BOLLER-4

Hvordan gør jeg og hvad skal jeg bruge

GLUTENFRI

Tænd ovnen på 175 grader

Der bliver 8 til 10 ricotta chokolade boller

  • 175 g mandelmel
  • 2 spsk hørfrø
  • 3 spsk loppefrøskaller eller husk
  • 1 tsk bagepulver, husk skal det være helt glutenfri køb bage pulver uden gluten det fås i Helsekostbutikker eller på nettet
  • lidt salt
  • 1 tsk vanilje pulver
  • 2 spsk kokos olie meget blød
  • 3 æg
  • 150 g ricotta

Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål, mandelmel, hørfrø, loppefrøskaller, bagepulver, vaniljepulver og salt. I en anden skål blander du æg, kokos olie og ricotta godt sammen, kom så de tørre ingredienser i og bland det godt sammen. Form til boller i hånden og sæt dem på en plade med bagepapir, og bag dem i ovnen ca 20 min.

RICOTTA-CHOKOLADE-BOLLER-2

Lad dine boller med ricotta og chokolade køle af, og server med lidt smør eller bare som de er.

RICOTTA-CHOKOLADE-BOLLER-1

Så blev der dækket bord med min farmors gamle testil, smukt håndlavet keramik stil fra…ja lige så længe jeg kan huske har min farmor har haft det også fra før jeg blev født…

Jeg spiste med lidt smør og en chia marmelade af skovbær.

RICOTTA-CHOKOLADE-BOLLER-FS-3

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*