Efterårs brød med gulerod og valnød

Så kom den første rigtige efterårs storm ind over Danmark. Nu er det vi skal til at vende os til varme trøjer og indendørs hygge. Fik bagt et efterårs brød med gulerod og valnød til en hygge eftermiddag i mit lille kolonihavehus. Samtid med ,det der efterårs hygger bliver der lagt yoga rejse planer, tænker næste stop hedder Bali + Indien. Ferie planer kommer sener, men altid dejlig at have ideer om næste lande besøg.

Efterårs brød med gulerod og valnød.

LAKTOSEFRI – VEGETAR 

Efterårs brød med gulerod og valnød

Tænd ovnen på 175 grader.

  • 1 spsk. chia frø
  • 1,5 dl plante mælk

Blandes sammen, lad det trække i 15 til 20 min.

  • 1 æg kan undlades hvis du er veganer
  • 4 spsk. kokosolie
  • 175 g fuldkorns spelt
  • 50 g havregryn
  • 50 g kokossukker
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1/2 tsk. vanilje pulver
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. stør ingefær
  • 1/2 tsk. støt nelliker
  • lidt salt flager
  • 2 gulerødder reven
  • en håndfuld valnødder

Bland i en skål, fuldkorns spelt, havregryn, kokossukker, bagepulver og alle krydderierne, stil til side. Smelt kokosolien over svag varme. Køl den lidt ned hæld så kokosolien over i din chia blanding og rør godt rundt. Bland det våde over i det tørre og rør godt rundt. Tilsæt gulerødder og valnødder. Beklæd en aflang form med bagepapir og hæld din dej i formen. Jeg bruger en 1 liters form den passer fint til dej mængden. Bages i 40 til 45 min. Hold altid øje med dit brød. Køl det af og nyd kan holder sig skønt 3 dage. 

Efterårs brød med gulerod og valnød

Om du syntes det er en kage eller et brød lade jeg dig afgøre, men det er et skønt efterårs brød med gulerod og valnød.

Efterårs brød med gulerod og valnød

Så er min skønne tallerken klar til hygge, måtte lige have en bid inden det gik i stolen benene oppe og yoga tanker der flyver til de varme lande.

Efterårs brød med gulerod og valnød

Mit kolonihavehus hygge hjørne med efterårs sol der kommer ind og blæsten der holdes ude.

Rikke

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*