Grønkåls boller

Jeg er bare blevet så vild med GF boller, måske er det fordi jeg lige har fundet opskriften som virker for mig. Jeg følger Anette Harbech Olesen  http://www.madforlivet.com/   som er en fantastisk kvinde med en stor passion for sundhed, jeg har haft hende som underviser på Hover Kostakademi og det var aldrig kedeligt at komme til Anettes undervisning. Så på hjemmesiden mad for livet er jeg blevet inspireret af hendes gluten fri brød, og ved også at det fantastiske ægtepar Green Kitchen Stories lader sig inspirere af Mad for livet.

Så her mine grønkåls boller som jeg lavede til vores suppe forleden dag, men tit laver i forskellige udgaver, de ugegaver vil komme løbende så i selv kan finde ud af hvilken smag/slags der bliver et hit hos jer.

 

Hvad skal jeg bruge og hvordan gør jeg.

Tænd ovnen på 180 grader

  • 3 spsk loppefrøskaller
  • 1/2 l lunken vand

piskes godt sammen med et piskeris og stå 15 min på køkkenbordet

  • 175 g hakket grønkål (jeg bruger frossen da det er lidt nemmer at arbejde med, men optøet)
  • 1 moset banan
  • 100 g havregryn
  • 150 g fuldkorns rismel
  • 150 g boghvedemel
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk olie

Pisk igen i loppefrø blandingen, pisk i 3 – 5 min så der kommer godt med luft ind i blandingen, det får så bollerne ikke falder sammen, tilsæt så grønkål, banan, salt og olie bland det godt sammen så det bliver en homogen masse.

Vend så havregryn og de to slags mel i brug her dine hænder, så det bliver godt blandet sammen, dejen er en smule klæbrig. Det er nemmest at have lidt våde hænder når du former 12 til 14 boller som sættes på en plade med bagepapir på, drys med blå birkes, sesam eller andet du lige har lyst til.

GRØNKÅLS-BOLLER-GF-1

Bages i 45 til 60 min, det afhænger af strøelsen på den bolle du har formet, husk altid lige kikke til dit brød i ovnen.

GRØNKÅLS-BOLLER-GF-3

Lad bollerne køle af på risten.

Også er der super gode boller, de kan holder sig dejlige i nogle dage, kom dem i en plast pose, skal du bruges dagen efter lun dem i ovnen så bliver de lige så sprøde som da de kom ud af ovnen. Egner sig også til at fryse.

GRØNKÅLS-BOLLER-GF-4

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*