Gulerods muffins

Man bliver glad af gode gulerods muffins med cream cheese på toppen.

GULERODSMUFFINS

De er lette, de sunde, de er veganske og smager fantastiske. Denne gulerods muffins blevet valgt til at deltage i min pop up strikkecafe i Randers. Når hænder er i gang må mundtøjet også god forkæles med både god snak og lækker kage.

Vil bare sige kæmpe tak til alle jer der deltog håber vi ses næste gang 17 feberuar en gang  ny super håndarbejdes hygge.

Opskrift på gulerods muffins

VEGANSKE

muffins dej

  • 325 g reven gulerod
  • 1.5 dl plante mælk
  • 1,5 dl raps eller solsikke olie
  • 2 spsk. malet hørfrø
  • 100 g kokossukker eller rør sukker
  • 2 tsk. vanilje
  • 1 tsk. kanel
  • lidt salt
  • 175 g ølands hvede mel eller god øko hvedemel
  • 1,5 tsk. natron
  • 1 tsk. bagepulver
  • lidt hakket valnødder

 

Cream cheese topping

  • 150 g vegansk cream cheese…kan købes i netto hedder Spir
  • 50 g vegansk smør fra Naturli
  • 300 – 400 g flormelis
  • reven skal af en appelsin

Tænd din ovn på 175 grader.

Kom dine revene gulerødder i en skål.

Jeg bruger en foodprocessor, men du kan også bruge en håndmixer. Kom plante mælk, olie, malet hørfrø, kokossukker, vanilje, kanel, reven ingefær og lidt salt i din foodprocessor og mix det god rundt. Kom så mel, bagepulver og natron i din foodprocessor og kør på puls knappen, kun et få antal gange, ellers bliver din dej sej. Hæld det over i skålen med til dine revene gulerødder, tilsæt hakkede valnøder og vend det forsigtig sammen.

Jeg bruger silikone forme, da jeg syntes det er let og beder for miljøet en nye papirs forme hver gang(også nemmer at spise uden alt det papir).

Bag de små muffins 15 til 20 min. du kender jo din ovn bedst, de skal være gylden. Ud med dem og lad dem køle god af. Du kan sagtens bage dem dagen i forvejen, dække dem godt til og lad dem stå et køligt sted. De bliver aldrig tørre med alle de gode gulerødder i.

GULERODSMUFFINS

Cream cheese topping

Jeg bruger min rørmaskine med flad spatel. Kom først det bløde smør i pisker det godt cremet, tilsæt så din flødeost og blad det sammen så det bliver ensartet. Husk ikke piske for hurtigt. Tilsæt flormelis lidt efter lidt, det er forskelligt hvor meget der går til, afhænger af hvor tyk/fast du vil have den cream cheese topping. Når du tilfreds ved reven appelsinskal i og stil den på køl 15 – 20 min. Jeg bruger sprøjtepose for syntes det ser flottest ud, men du kan også bare smøre det på så det får et lidt rustikt look.

Hvis du ikke komme topping på dem alle kan de fryses, eller holde sig på køl 3 til 4 dage.

Så pynter du bare med det du syntes, hakket valnøder, reven appelsin lidt chokolade eller noget helt tredje.

GULERODSMUFFINS

Et styk hygge dejlig gulerods muffins.

Rikke

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*