Jule kage pige hygge

Sidste søndag havde jeg lidt skønt selskab af en flok dejlige piger til at sidde omkring mit bord til snak og jule kage spisning. Får at lave det lidt ekstra hyggeligt var der en lille opgave der hed ….. lave mens du hygge spiser en jule dekoration som du skal nyde på dit bord der hjemme i julen. Så på mit lange bord, var der alt god grønt fra mit barndomshjem…som ligger lige midt i en skøn skov….så naturen kunne flytte med ind i jule tuen. Det blev en dejlig søndag med jule kage pige hygge.

julekager

Ja så lækkert så det ud til min jule kage pige hygge søndag. Dejlig grønt på bordet til at lege med.

julekager

Så hvad havde fik vi så til min jule kage pige hygge søndag, ikke så meget af det sunde søde det er jo jul. Jeg er ikke total hellig ang, sukker men det er ikke det jeg bruger mest af i løbet af et år men julen kan jeg ikke rigtig lade det stå på hylden. Der er jo julekager som skal være på bordet i december måned, så må januar blive en kold tyrk ang. sukker.

julekager

Så her kommer så lige en lang række opskrifter hvis du også ønske de søde jule kager på bordet her i december.

Småkager.

julekager

Kokos lime

  • 180 g smør
  • 200 g ølandshvede eller hvedemel
  • 100 g kokosmel
  • reven skal af en øko lime
  • 50 g flormelis

Smuldr smørret ned i melet. Tilsæt flormelis, kokosmel og reven lime skal. Saml dejen rul til 2 eller 3 pølser. Lig pølserne i køleskabet mindst et par timer eller til dagen efter. Skær kokosdejen ud i tynde skiver. Bages ved 200 grader 5 til 8 min, eller til de er gylden. Opbevares i en skøn kage dåse, og spiser i december.

Chokolade specier

  • 375 g ølandshvede eller hvedemel
  • 200 g smør
  • 125 g flormelis
  • 1 vaniljepulver eller korn fra en vaniljestang
  • 100 g kraftig mørk chokolade hakket i små stykker

Her har jeg lige gjort det nemt for mig selv, kommet alle ingredienser på nær det hakket chokolade i en foodprocessorer. Kør dejen blød, kom det i en skål og bland med hænderne chokoladen i dejen. Rul dejen til 2 eller 3 pølser. Lig species rullerne i køleskabet mindst et par timer eller til dagen efter. Skær chokolade dejen ud i tynde skiver. Bages ved 200 grader 5 til 8 min, eller til de er gylden. Opbevares i en skøn kage dåse, og spiser i december.

Ingefær småkager 

  • 250 g ølands hvede eller hvedemel
  • 2 – 3 tsk stødt ingefær
  • 2 tsk natron
  • 200 g smør
  • 200 g kokossukker
  • 2 spsk mørk agavesirup
  • 1 æggeblomme

Gør det igen nemt for dig selv kom det hele i en foodprocessorer kør til en god blød dej. Tril til pølser og lad dem hvile i køleskabet til dagen efter. Skær ingefær dejen ud i tynde skiver. Bages ved 200 grader 5 til 8 min, eller til de er gylden. Opbevares i en skøn kage dåse, og spiser i december.

Det er ikke det sværeste at bage småkager.

Beskidte snebolde, dem finder du under bar og kugler. De smager fantastisk hvis du er en lakrids elsker.

De beskidte lakrids snebolde

julekager

Dejlige kanel chokolade bomber. En rigtig julebombe som høre til den sunder søde jule snak.

BUND

  • 100 g Macadamia nødder
  • 100 g mandler
  • 3 spsk kokosolie
  • 1 spsk mørk agave sirup
  • 1 spsk lucuma … kan udlades

Kom det hele i en foodprocessor, kør til det har samlet sig til en blød masse. Pres nøde massen ned i en firkantet form beklædt med bagepapir  og stil den i fryseren gerne nogle timer.

KANEL CHOKOLADE FYLD

  • 12 – 14 dadler bløde og uden sten
  • 1 spsk mandel smør
  • 1 spsk kokosolie
  • 1 spsk kakao pulver
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk vanilje pulver

Kom det hele i en foodprocessor, kør til det har samlet sig til en blød masse. kom massen i en sprøjtepose. Jeg har brugt en lille blomster form og trykket små kage ud og sprøjtet kanel chokolade fyldet oven på. Lad den komme i fryseren i mens du smelter en god mørk chokolade. Dyp dine små bomber ned i chokoladen og pynt som du lyster. opbevares på køl eller et køligt sted. Resten af massen til bund trillede jeg til kugler og dyppede også i chokoladen, det blev til gode nøde chokolade bolde.

julekager

JULEKAGEN

Så kommer vi til en rigtig skøn jule kage…en dadel appelsin kage kan sige den bliver aldrig tør og smager rigtig af mere jul.

julekager

  • 200 g bløde dadler uden sten
  • 150 g kokossukker
  • 125 g smør
  • 2 store æg
  • 175 g ølands hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk kanel

Topping

  • 2 appelsiner
  • 1 – 2 spsk kokossukker

Tænd ovnen på 175 grader.

Kom dadler, smør og sukker i en foodprocessorer, blend til en blød masse. Kom et æg i ad gangen, tilsæt tilsidst mel, kanel og bagepulver. Kom dejen i en springform eller en silikone form. Bages 30 til 35 min.

Topping, saft og skal fra en god stor jule appelsin i en tyk bundet gryde. Tilsæt sukker og bring i kog. Skær den anden appelsin i tynde skiver og del dem i kvarte. Når appelsin siruppen ca er kogt en tredjedel ned kom de små appelsin skiver med i gryden. Lad appelsin siruppen koge lidt tyk og karamel artig.Pensels del meget afkølet kagen med appelsin siruppen og lig appelsin skiverne på kagen. Du kan sagtens bage kagen dagen før, og lave appelsin siruppen når kagen skal bruges. Husk bare at opbevar kagen i en god tæt beholder.

HIBISCUS GLØGG

jul-8

Til dig som mig der ikke er så vild med gløgg.

  • 50 g hibiscus blomster te
  • 2 kanel stænger
  • en god klump ingefær i skiver
  • 1,5 til 2 liter vand

Kom det hele i en gryde kog det godt. Sluk og lad det stå og trække i nogle timer eller natten over, si blomst, kanel og ingefær fra. Hæld på en flaske og opbevar på køl.

  • Ufiltreret æblesaft

Server hibiscus gløggen, ved at bruge ufiltreret æblesaft og hibiscus gløgg ekstrakten, halv af hver varmes op i en gryde. Kom lidt mandel splitter og tranebær i et glas og hæld din dejlige gløgg op i glasset pynt evt med en kanel stang. Smager dejlig hele året, jeg drikker det koldt om sommeren.

Det var en dejlig jule pige kage hygge søndag. Håber i er gode hygge mennesker med venner som jeg er og jeg elsker det.

Rikke

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*