Kikærter som kys

Man skal jo bruge det hele for ellers hedder det mad spild. Svært er det engang i mellem men lige her lykkedes det for mig…..humus og kikærter som kys. Så er det godt at man kan hente ideer hos PlantePusherne der er super gode til vegansk  mad, ikke fordi jeg er veganer men elsker alt der er lækkert og smager godt. Det tager lidt tid at trylle kikærter om til kys, men er du til kys kager smager de jaaaa jeg kan ikke smage forskel.

kikærter med kys

Kikærter som kys, med lidt fest af guld.

Så har du lyst til at kaste dig ud i kys af kikærter, er det nemt men tager lidt tid, og det bedste vil være hvis du har en rørmaskine.

Hvordan får jeg så lige lavet en plade kikærter om til kys.

VEGANER – GLUTENFRI – LAKTOSEFRI – NØDDEFRI

Giver til 2 plader, du kan også halvere hvis du ikke har en hel skole klasse at byde på kys.

 

  • 1 dl kikært vand, jeg brugte fra en dåse da det er dejlig tykt
  • 80 g kokossukker
  • ¼ tsk citron saft

Tænd ovnen på 100 grader og gør en eller to plader klar med bagepapir på

Kom kikært saften op i din røreskål sammen med citron saft og pisk det det er meget stift. Kan sige det tager lidt tid 10 til 15 min, derfor en røremaskine. Gør det lidt letter.

Kom sukket i lidt efter lidt, husk at piske sukket væk før næste ske fuld komme i din  marengs. Når alt sukker er pisket i, pisk yderlig 10 til 15 min så din marengs bliver rigtig stiv.

Find en sprøjte pose brug evt. en stjerne tyl, sæt sprøjteposen i et højt glas, for ønsker du lidt kulør på dine marengs, kom farve striber indvendig i sprøjteposen.

Jeg brugte guld farve pasta, men rød rødbede saft, grøn spinat saft, gul gurkemeje saft kan du også male med.

Kom din marengs i sprøjteposen og sprøjt små kikært kys ud på pladen.

Bages i ovnen 1,5 time, hvis de er store måske to timer. Sluk ovnen og lad dem stå det oven er helt afkølet.

kikærter med kys

Et kikærter som kys med guld….

kikærter med kys

Du kan pynte som du lyster…..her blev det også til hvide kys med chokolade.

kikærter med kys

Det der er rigtig vigtig er at de opbevares i en luft tæt beholder, og nydes i en mundfuld.

Kys til jer en dag med humus og kikærter som kys, så bliver det hvis ikke breder.

Rikke

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*