Knækbrød, snurre og solsikkekerne smør som en gave

Du skal husk at give gaver til dem du holder af, det behøver ikke være det store bare du giver med kærlighed og omtanke. Knækbrød, snurre og solsikkekerne smør som en gave til en dejlig veninde som har fortjent lidt ekstra omsorg. Hun elsker solsikkekerne smør og knækbrød så det skal hun selvfølgelig have i den lille gave kasse + lidt ekstra snurre og æble kiks. Så tænker du det samme som jeg gør, altså knækbrød, snurre og solsikkekerne smør som en gave så har du en håndfuld opskrifter her.

Vegetarisk – laktose fri

Solsikkekerne smør

Knækbrød, snurre og solsikkekerne smør som en gave

opskrift til solsikkekerne smør

  • 400 g solsikkekerner
  • 2 spsk kokosolie…blød
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vanilje pulver
  • 1 spsk sirup eller honning
  • lidt salt

Tænd ovnen på 175 grader. Kom solsikkekerner på en plade med bagepapir, varm dem i ovnen 9 til 12 min, til de er gylden…køl dem af.
Kom solsikkekerner i en foodprocessor, blend til det er blevet til fint mel, tilsæt så kokosolien, kanel, vanilje pulver, salt og honning blend videre. Det bliver først til en stor klump, men fortsæt til det bliver til
en fin blød masse…PS. det skal blendes et stykke tid.
Kan holde sig på køl op til 4 uger.

Knækbrød

Opskrift til knækbrød

  • 1 dl gule hørfrø
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 dl havregryn
  • lidt salt
  • 1 dl vand
  • 1 æg……undlades hvis du er veganer
  • 1 spsk olie

Tænd ovnen på 175 grader

Kom kerner, frø, havregryn, salt i en skål.
Tilsæt vand, olie og æg, rør det hele godt sammen. hvile en halv time. Dejen er lidt klistret, rul ud mellem to stykker bagepapir.Fjern det øverste bagepapir, bag i 30 til 40 min.
Hold altid øje de må ikke blive for mørke.
Brækkes i stykker, køl af på risten inden de kommes i en dåse.

Chokolade snurre

Knækbrød, snurre og solsikkekerne smør som en gave

Opskrift til snurre

Der bliver ca 12 – 14 styk

Dej

  • 30 g gær
  • 3 dl mandel mælk
  • 100 g blødt kokosolie
  • 40 g kokossukker
  • lidt salt
  • 400 – 450 g sigtet ølands hvede

Dadel – chokolade fyld

  • 12 – 14 bløde dadler uden sten
  • 2 spsk kokosolie
  • 1 spsk kakao
  • 100 g hakket mørk chokolade

Dej

Smuldr gæren i en skål. Lun mælken sammen med kokosolie i en lille gryde, og hæld den lune mælk over gæren. Rør, indtil gæren er opløst. Tilsæt kokossukker og salt.Tilsæt mel lidt ad gangen. Dejen skal være smidig og en lille smule klisteret. Når dejen er æltet godt igennem, skal den hæve et lunt sted en lille times tid. Mens dejen hæver kan du laves fyldet. Kom dadler, kakao og kokosolie i en blender og blend det indtil det har en smørbar konsistens, hvis det ikke bliver blødt nok tilsæt lidt kogende vand. Bland tilsidst det hakket chokolade i.

Når dejen har hævet, rulles den ud på et meldrysset bord til en firkant. Fordel dadel kakao fyldet på halvdelen af firkanten, og fold dejen sammen på midten, så man ikke længere kan se dadle fyldet.
Skær lange strimler ca. 2-3 cm i bredden, sno hver strimmel 5-6 gange, form hver strimmel til en bolle, og fold enderne ind under bollen. Læg snurrerne på en bageplade med bagepapir,bages ved 200 grader i ca. 10-12 minutter, eller til de er gyldne.

Æble kiks

Knækbrød, snurre og solsikkekerne smør som en gave

Opskrift til æble kiks med kanel og kardemomme

Tænd for ovnen på 100 grader

  • 1 æble
  • 175 g dadler uden sten
  • 150 g mandler
  • 1,5 spsk æblemost
  • 1 tsk æblecidere eddike
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemomme
  • lidt salt flager

Skær æblet i kvarte og fjern kernehuset.Hak dadlerne groft. Kom det hele i en foodprocessor og kør det til en halv grov masse. Fordel din æble/dadel masse mellem to stykker bagepapir og rul ud til  2 – 3 mm. Fjern det øverste bagepapir og sæt pladen i ovnen.

Dehydrer dine kik i ovnen 4 til 5 timer. Køl dem af og brøk i stykker. Kan holde sig i en lufttæt beholder op til 2 uger. Jeg kalder det sund fredags slik.

Så blev kasse klar til min dejlige veninde.

Knækbrød, snurre og solsikkekerne smør som en gave

Knækbrød, snurre og solsikkekerne smør som en gave og der var en der blev glad.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*