Nutella mælk og choko boller

Hvem elsker ikke bare nutella, det har en historie for mange og også for mig…Tyskland…køreselv ferie….grænseshopper….nutella med ske eller søndag morgen som det lille ekstra. Så hvad siger i til en drikke nutella mælk med skønne glutenfri chokolade boller til…..Kan spise og drikkes morgen, middag og aften, og lækker på det sunde fede måde. Jeg er vild med nutella mælk og choko boller, hvem er ikke det.

Så min efterårs søndags bestod i yoga planlægning nutella mælk drikkende chokolade bolle spisende med god hjemme strikkende yoga sokker på min skønne underbo er mester i at strikke.

nutella mælk

Så hvad siger du til en god nutella mælk, lige meget om det er koldt der ude smager så dejlig at det varmer langt ind og helt ned i maven….

nutella mælk

Så hvis du vil lave nutella mælk og lækker chokolade boller med pulpen fra nøde mælken så er det nemt og smager som en drøm.

Hvad skal jeg bruge og hvordan gør jeg.

( VEGANER – GLUTENFRI – LAKTOSEFRI )

Nutella mælk

  • 100 g hasselnødder

kom nødder i en skål og dæk dem med koldt vand og lad dem stå natten over.

  • 6 dl vand
  • 2 spsk kakao pulver
  • 5 -7 bløde dadler
  • lidt vanilje pulver

Hæld vandet fra hasselnødderne, kom dem i en god blender sammen med frisk vand, dadaler kakaopulver og vaniljepulver. Blend på højeste styrke til det er en cremet konsistens. Brug en sig eller et klæde til at filterre nutella mælken igennem. Opbevar på flaske med tæt sluttet låg. Kan holde sig i køleskabet op til 5 dage…måske her tror jeg det er væk meget hurtig.

nutella mælk

Så er der nutella mælk.

Og til glutenfri hasselnød chokolade boller.

nutella mælkBoller

  • 0,5 L vand
  • 15 g loppefrøskaller
  • 25 g chiafrø

Kom vand, loppefrøskaller og chiafrø i en skål, lad det stå ca 10 min. Pisk det godt igennem så det bliver luftig.

Tænd ovnen på 175 grader

  • 100 g boghvedemel
  • 100 g rismel
  • chokolade hasselnød pulp fra din nutella mælk
  • lidt pink salt
  • 10 bløde dadler
  • 50 g hakkede mørk choklade
  • 50 g hakkede hasselnødder

Kom resten ag ingredienserne i bland det godt sammen, form til boller og sæt dem på en bageplade.

Bages i 30 til 35 min, køles af nydes med nutella mælken, en kop kaffe eller te…eller bare spises.

nutella mælk

Dejlig søndag og prøv denne gode nutella mælk i vil ikke fortryde.

Rikke

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*