Opskrifter til “Den søde tapas”

Hjemme igen efter en super yoga weekend….sluttede dagen med bagud bøjning så kan man kun være glad og ps. blevet lidt ynger med som bonus.

Nu må i heller få opskrifter til den søde tapas, som jeg gav til min skønne yoga lærer…..en super dessert til en weekend aften hvis man er til lidt lækkert at sidder og hygge over…eller bare en pige aften med kaffe snak og hygge.

MANDEL-CHOKO

Opskrift på mandel chokolade smør

  • 150 g mandler
  • 30 g mørk chokolade hakket fint
  • lidt reven ingefær
  • lidt agave sirup eller honning…efter smag
  • 1 spsk kokos olie

tænd oven på 200 grader,
mandlerne på en plade med bagepapir
varmes i ovnen 8 til 10 min
de må ikke være brændte…bare godt varme, køl dem lidt af
i en foodprocessor med mandlerne kør, først bliver det grynet så cremet
det kan godt tage lidt tid
kom så chokolade, ingefær, sirup og kokosolie i kør yderlig til det er blevet en dejlig blød masse, køl af spis på skønne boller eller knækbrød opbevares køligt. kan holde en lille uge, men det tror jeg ikke det når.

 

SOLSIKKEKERNE-SMØR

opskrift til solsikkekerne smør

  • 400 g solsikkekerner
  • 2 spsk kokosolie…blød
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vanilje pulver
  • 1 spsk sirup eller honning
  • lidt salt

tænd ovnen på 175 grader. Kom solsikkekerner på en plade med bagepapir, varm dem i ovnen 9 til 12 min, til de er gylden…køl dem af
kom solsikkekerner i en foodprocessor, blend til det er blevet til fint mel, tilsæt så kokosolien, kanel, vanilje pulver, salt og honning blend videre. det bliver først til en stor klump, men fortsæt til det omdannes til
en fin blød masse…ps. det skal blendes et stykke tid.
kan holde sig på køl op til 4 uger.

 

CASHEWNØDDE-

opskrift til cashewnødden smør

  • 300 g cashewnødder
  • 2 tsk vanilje
  • lidt honning hvis man ønsker det lidt til den søde side

tænd oven på 200 grader,
cashewnødder på en plade med bagepapir
varmes i ovnen 8 til 10 min
de må ikke være brændte…bare godt varme, køl dem lidt af
i en foodprocessor med cashewnødderne kør, først bliver det grynet så cremet
det kan godt tage lidt tid, når de er cremet og glat kommes vanilje og honning i.

 

græskarknækbrødopskrift til knækbrød

  • 1 dl gule hørfrø
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 dl speltflager, eller havregryn
  • 2 spsk tørrede brændenælde eller brændenælde mel
  • lidt salt
  • 1 dl vand
  • 1 æg
  • 1 spsk olie

Tænd ovnen på 175 grader

Kom kerner, frø, havregryn, brændenælde, salt i en skål.
Tilsæt vand, olie og æg, rør det hele godt sammen. hvile en halv time. Dejen er lidt klistret, rul ud mellem to slykker bagepapir,
fjern det øverste bagepapir, bag i 30 til 40 min
hold altid øje de må ikke blive for mørke
brækkes i stykker, køl af på risten inden de kommes i en dåse.

 

TAPAS-GAVE-1opskrift peanutbutter kugler

  • 1 dl mandel mel
  • 15 dadler..bløde
  • 2 tsk mandel smør
  • 2 tsk peanutbutter crunchy
  • 1/2 tsk vanilje pulver
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 1/2 dl hakket salte peanut
  • 1/2 dl hakket chokolade
    lidt vand hvis det er for tyk en masse

200 – 250 g chokolade 1 tsk kokosolie, salt flager til pynt

put det hele i en skål
ælt det godt sammen med hænderne rul/tril til kugler, stil på køl ca 1 time smelt chokoladen med kokosolien, overtræk kugler,
sæt på køl til chokoladen er helt fast.

salted-peanut-chocolate-chip-kugler-2

vil sige alle kan lide store som små…..så ved i hvad hygge står på, næste weekend.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*