Rabarber saft

Smuk smuk farve denne røde rabarber saft får. Smager lige så fantastisk som farven er smuk. Rabarber saft er så simpel at lave så hvorfor ikke komme i haven og få plukket de rabarber. Og haven havde lige denne smukke rabarber blomst at byde på.

Rabarber er super sunde, og lige nu pibler de første spæde rabarber frem i haverne, netop nu at de er allerbedst. Rabarber er en virkelige sunde og en fiberrig råvare. Rabarber er faktisk ikke en frugt, men en grønsag. Rabarber stammer oprindeligt fra Kina, hvor man før vor tidsregning anvendte dem som lægemiddel mod forstoppelse. Først i 1800 tallet blev rabarber introduceret til danskerne, det blev til grød og kompot, som vi kender til i dag.
Nye, sprøde og tynde rabarber er fantastisk lækre, de indeholder ikke ret mange kalorier, men derimod en masse fibre, plantenæringsstoffer og C vitaminer. Stænglerne er røde, og det skyldes deres høje indhold af anthocyaniner. Anthocyaniner har antioxidanteffekt i kroppen. Så rabarber er super sunde.

Så den smukke røde rabarber saft er lige til at gå til.

Rabarber saft

Rabarber saft

VEGANER – LAKTOSEFRI – NØDDEFRI – GLUTENFRI

  • 1 liter vand
  • 600 g rabarber
  • 2,5 dl sukker
  • 1 tsk vanilje eller en vanilje stang
  • 5 – 6 stjerneanis
  • saft af en citron

Rens/vask rabarber skær dem i små stykker. Kom det hele i en gryde, kog det 7 til 10 min. Sluk og lad det stå og køle af. Sigt saften gennem en sigte og hæld på flasker. Kan holde sig i køleskabet et par uger.

Rabarber saft

Smuk rabarber saft, drikkes som den er fortyndes med vand, blandes med boble vand eller i en blanding ved en skøn vinhvid som en let sommer drink.

Ned den på en solskinsdag.

Rikke

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*