Raw karamel kiks og Havtorn marcipan kugler

Så kommer den…julen…altid snigende lige ind fra siden…gaver…kager…julefrokoster..familie besøg….men når det hele rystes sammen er det jo meget hyggeligt og det lykkes jo hvert år at få styr på og samlet det hele til en dejlig tid.

Så lad os komme i gang med det sjove sunde til fadet, så vil forsøge her i ugen at lave lidt anderledes jule konfekt.

JULE-GLAD-2

Har lavet karamel kiks og havtorn marcipan kugler.

HAVTRON-KUGLER-3

Hvad skal jeg så bruge og hvordan gør jeg.

  • 150 gram smuttede mandler
  • 2 spsk. sukrin gold
  • 1 tsk. mandelessens eller som jeg har brug en dejlig mandel vin fra Italien
  • 1 spsk havtorn sirup
  • 1 æggehvide (et bæger)
  • mørk chokolade til overtræk

Mandlerne køres i foodprocessoren, til de er malet til mel, hvorefter resten af ingredienserne tilsættes og køres
til massen begynder at samle sig.
Marcipanen trilles til kugler, de dyppes i mørk chokolade.

Jeg har pyntet med frysetørret havtorn.

Opbevares køligt.

HAVTORN-KUGLER-1

Dejlig friske kugler.

 

RAW-KARAMEL-KIKS-1

Hvad skal jeg så bruge og hvordan gør jeg.

BUND

  • 100 g hasselnødder
  • 50 g pekan nødder
  • 50 g para nødder
  • 75 g reven kokosnød ( eller tørret men så skal der kun bruges 50 g, da det ikke er så fugtigt)
  • 3 spsk kokosolie
  • 1 spsk agave sirup
  • 1 spsk lucuma ( kan udlades)

Kom alt til bunden i en foodprocessor og mix til en dejlig masse, pres ned i en firkantet form og kom i fryser mens du laver karamellen.

KARAMEL

  • 10 dadaler
  • 150 g peanutbutter
  • 80 g kokos crem (det tykke far en kokosmælk der har stået på køl)
  • 50 g kokos olie
  • 1 spsk agave sirup
  • 2 tsk lucuma ( kan udlades)
  • mørk chokolade til overtræk

Kom alt til karamellen i en foodprocessor og mix til en dejlig blød masse, jeg kommer det i en sprøjte pose med en rund tyl, stil til side mens du ud stikker små runde kiks og kommer derefter karamel på. Stil i fryser mens du smelter en god mørk chokolade.

RAW-KARAMEL-KIKS-3

Jeg har pyntet med lidt blå spiselig glimmer, det er vil fest.

RAW-KARAMEL-KIKS-2

Opbevar et køligt sted, hvis du kun skal bruge lidt lad resten blive i fryseren og tag op når du skal bruge.

 

 

 

 

2 Comments

  1. Lyder mega lækkert må prøves
    Tak og glædelig jul ????????

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*