Rød ris brød

Nu er jeg ikke den stor rugbrøds spiser…..altså ikke så vild med rugbrød

så da jeg for to år siden støtte på Femme food, blev jeg rigtig glad for hendes risbrød, så nu har jeg leget lidt med opskriften så det passe lige præcis til mine smagsløg.

Man kan da ikke se at det ikke er rugbrød, det ligner jo men smager bare meget beder og er super hvis ikke tåler gluten.

RØD-RIS-BRØD-2

Hvad skal jeg bruge og hvordan gør jeg.

RØD-RIS-BRØD

  • 2 dl røde ris, koges i rigeligt vand køles af, måske nemmer at koge dagen før så de klar til brug
  • 4 æg
  • 0,5 dl olie
  • 4 spsk fiber husk
  • 0,5 dl chia frø
  • 1 dl sorte sesam
  • 1 dl hørfrø
  • 2 dl græskarkerner
  • 1 tsk salt

tænd ovnen på 175 grader

kom æg, olie og husk i en skål og rør godt rundt. Nu mere du rører nu mere luft kommer du i…det giver et mere luftig brød, jeg rører gerne  i nogle min

kom så frø, kerner, salt og ris i skålen bland det godt rundt

beklæd en lille rugbrøds form ( 1 L) og flyd dejen i, pres det ned i formen så det får en glat og jævn overflade.

bages ca 1 time

For at brødet holder længst, lad det være pakket ind i bagepapiret, det holder sig fint op til en uge.

RØD-RIS-BRØD-4

det smager bare super godt efter min smag beder en rugbrød.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*