Sød mandel brød med chokolade cashewnød smør

Bare fordi at det er koldt…..og jeg er vild med cashewnødder…chokolade…..mandler og lidt af det søde. Så har bagt sød mandel brød og lavet en lækker cashewnød chokolade smør til en hygge stund her i efteråret. Mere er der hvis ikke at sige til det kun prøv det hvis du er lige så glad for mad som jeg er. Drik en kop te til og hvis du har mulighed for det drik en Pu Erh  te neeej den er fantastisk.

sød mandel brød

Lige lidt om Pu Erh te

Puerh te brygget på bladene fra tebusken Camellia sinensis var. assamica. Puerh Te kommer fra den sydlige Yunnan provinsen i Kina. Puerh (udtales Pu-er) og er en af Kinas mest berømte medicinske teer, som har været nydt i over tusind år.
Indtil for nylig var Puerh et kinesisk mysterium – berømt for sine helbredende egenskaber, lave koffein indhold og beroligende effekt og milde eftersmag.

Hemmeligheden bag er aldringsprocessen – ung Puerh er frisk og skarp, men med alderen bliver den mild, blød og kompleks, som en god vin. Puerh skiller sig ud fra andre teer idet smag, aroma og tekstur er unik på en måde som nærer både krop og sjæl.

Puerh fremstilling

sød mandel brød

Denne te er fortiden min ynglings te, i skal prøve hvis i aldrig har smagt en Pu Erh te.

Men hvad skal jeg så bruge og hvordan laver jeg så det søde mandel brød.

( VEGETAR- LAKTOSEFRI – GLUTENFRI )

Tænd ovnen på 175 grader.

  • 120 g mandelmel
  • 2 spsk gule hørfrø
  • 1/2 tsk pink salt
  • 4 æg
  • 2 spsk tørrede tranebær
  • 50 g hakkede tørrede abrikoser

Bland først alle de tørre ingredienser, mandelmel, hørfrø og salt, i en anden skål pisk æg godt sammen og kom ægge blandingen i de tørre  ingredienser, bland det godt sammen. Kom så tranebær, hakkede abrikoser i dejen og få det vendt godt rundt. Kom dejen i en 1 liter form (jeg har købt i IKEA billigt) foret med bagepapir. Drys med gule hørfrø eller andet du har, stil det i ovnen og bage 40 til 45 min.

sød mandel brød

så er der det ude af ovnen mangler så lige at lave cashewnød chokolade smør i mens brødet køler af.

opskrift til cashewnødden smør

  • 175 g cashewnødder
  • 1 tsk kanel
  • lidt honning hvis man ønsker det lidt til den søde side
  • 2 spsk kokos olie
  • 50 g mørk chokolade…jeg bruger små knapper ellers hak din chokolade fint

tænd oven på 200 grader,
cashewnødder på en plade med bagepapir
varmes i ovnen 8 til 10 min
de må ikke være brændte…bare godt varme, køl dem lidt af
i en foodprocessor med cashewnødderne kør, først bliver det grynet så cremet
det kan godt tage lidt tid, når den er cremet og glat kommes kanel og honning i, kør igen inden du så kommer kokos olie og chokolade i. Kør til det er en dejlig cremet smørbar chokolade.

sød mandel brød

Så er der lavet lækker cashewnød chokolade smør til det gode søde mandel brød + den gode kop te.

sød mandel brød

sød mandel brød

En rigtig hyggelig dag til dig

Rikke

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*