Spis glade farver på brød

Så er julen næsten over, i hvert fald for mig og det fede jule mad, som jeg aldrig har været særlig god til…..så nu tilbage til at spise glade farver til brødet og i maden. Jeg elsker at spise mad med smukke farver, især når de kommer helt naturlig far rødbeden, kålen, guleroden eller anden godt grønt. Nu er køleskabet så lige fyldt op med dip i smukke farver, så jeg spiser glade farver til næsten alt her de næste par dage….til de er tømt mine skåle og der skal laves en ny farve palet til maven.

pesto i farver

Så har lavet tre slags skønne glad farver som gør maven glad.

pesto i farver

Hvordan får jeg så lige flydt køleskabet med dip i glade farver…….jeg bruger altid øko, men det vælger du jo selv om det er noget for dig.

Rødbede & butter beans

  • en dåse butter beans
  • en god rødbede
  • 1 spsk tahin
  • saft af 1/2 citron
  • lidt chili
  • lidt paprika
  • cayennepeber
  • pink Himalaya salt
  • olie til du syntes konsistensen er god

Det hele i en foodprocessor blend til det er en lækker creme…smag til undervejs måske du er til det stærke eller ikke. Opbevares på køl.

Gulerod & kikærter

  • en dåse kikærter
  • 1 stor gulerod
  • 2 spsk tahin
  • saft af en 1/2 citron
  • 2 fed hvidløg
  • lidt spidskommen
  • lidt gurkemeje
  • urtesalt
  • olie til du syntes konsistensen er god

Det hele i en foodprocessor blend til det er en lækker creme…smag til undervejs. Opbevares på køl.

Grønkål & spinat

  • 3 store håndfuld grønkål…uden stammen kun de bløde på kålen
  • 1 håndfuld spinat
  • 1 håndfuld græskarkerner
  • 2 fed hvidløg
  • 3 bløde dadler uden sten
  • saft af en 1/2 citron
  • urtesalt
  • olie til du syntes konsistensen er god

Det hele i en foodprocessor blend til det er en lækker creme…smag til undervejs. Opbevares på køl.

pesto i farver

Og hvis du som jer er…vild med at spise glade farver på dit brød så har jeg her lavet skønne nøde oregano knækbrød…mums de er gode.

Nøde knækbrød

  • 200 g blandet nøder malet til mel(mandler, hasselnødder, valnødder)
  • 1 dl hørfrø
  • 1 -2 spsk tørret oregano
  • 2 spsk loppefrøskaller
  • 1 – 2 tsk urtesalt
  • 50 g smeltet kokosolie
  • 1 dl kogende vand

Tænd ovnen på 150 grader

Bland alle de tørre ingredienser godt sammen. Kom kogende vand og smeltet kokosolie i, rør godt rundt. Kom dejen på et stykke bagepapir, lig et nyt stykke oven på og rul så dejen ud til en firkant. Fjern det øverste bagepapir og skær ud i firkanter. Bages i ovnen 40 min. Tag dem ud af ovnen bræk, dem fra hinanden og stil tilbage 8 til 10 min så de bliver helt sprøde. Opbevares i en tæt sluttet box eller dåse.

pesto i farver

Kan jo også bare dippe grønsags stænger i de glade farver……

Hvem har ikke lyst til at spise glade farvet på brødet.

Rikke

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*