Amarant grød med varme jordbær

God mandag morgen i det kolde Danmark…..så er det varmt grød der er en skøn morgenmad. Jeg har her til morgen kogt mig en dejlig amarant grød, ved de fleste bruger det i salater eller varme retter, men jeg har kastet mig ud i en morgen grød og den blev faktisk rigtig god.

AMARANT-GRØD-1

Jeg købte fra Aurion da de har nogle fantastiske produkter og jeg elsker hele historien om firmaet og at efter 40 års arbejde ægteparret Ussing stadig brænder for økologi, bæredygtighed og kærlighed til at skabe og finde nye produkter.

 

hvordan gør jeg og hvad skal jeg bruge. Til en stor eller to små portioner.

  • 1.5 dl hele amarant gryn
  • 2,5 – 3 dl plantemælk….brugte i dag havremælk…da det var på tilbud i Netto
  • lidt salt

Dagen før……kom gryn i en skål hæld vand i så de er dækket, lad stå til næste dag…helst 12 timer.

Til grøden….si gryn fra vandet kom amarant i en gryde med plante mælk og lidt salt, lad det komme i kog, skru ned for varmen og lad det små koge 15 min, sluk for varmen og lad det stå på efter varmen mens du laver jordbær til topping.

AMARANT-GRØD-3

Kom en lille håndfuld frossen jordbær i en gryde med 2 stjerneanis, skal fra en øko lime og en spsk honning eller sirup, giv det et opkog og lad det små koge ca 5 min eller til jordbær er bløde, varme og let at mose.

Så er det bare grøden i en skål og de varme jordbær over, hvis du vil have det lidt søder så er det jo bare at komme lidt mere sirup på, ved godt det er en grød der tager lidt tid, men det er tiden vær ellers en god weekend grød i små portioner til et brunch bord.

AMARANT-GRØD-5

2 Comments

  1. Kiwi har flere slags plantemælk til 10kr hele januar

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*