Spændende med kage til morgen mad det blev min søndags solskins morgen mad ….Banan hindbær morgen brød kage kan faktisk spise hele dagen, som kage eller som brød. Et hurtig nemt, lækkert brød på rug gryn og spelt mel. Kan også laves til veganer. Skal det være lidt mere lækkert som jeg lige hvad chokolade hang til, så kom en håndfuld chokolade i. Som at få et dejlig stykke brød med pålægschokolade. Det da skønt på en sommer morgen…ja ja eller til en eftermiddags kop kaffe.
Banan hindbær morgen brød kage
VEGETAR – LAKTOSEFRI – UDEN TILSAT SUKKER – (KAN LAVES TIL VEGANER)
Tænd oven på 180 grader
Tørre ingredienser
- 50 g rug gryn/flager…findes som en variant til havregryn
- 60 g mandler
- 50 g spelt mel
- 1 tsk vanilje pulver
- 1 tsk bagepulver…..hvis til veganer 2 tsk
Våde ingredienser
- 1 god moden banan
- 2 spsk del sirup
- 2 spsk olie
- 2 dl soya mælk……til veganer brug 2,5 dl
- 1 æg……ikke hvis du er veganer
- en håndfuld hindbær
- en håndfuld chokolade mørk helst
Kom alle de tørre ingredienser i en foodprocessor blend til en halv grov mel. Hvis du syntes det er nemmer så begynd med at blende mandler og ryg gryn, kom så resten i og blend igen. kom det hele i en skål. Jeg bruger en stav blender til de våde ingredienser, blend dem til en ensartet masse og bland det så sammen med de tørre ingredienser. Til veganer der bruger du lidt mere plante mælk og ekstra bagepulver. Vend nu hindbær og chokolade i dejen, dejen i en aflang 1 liters form beklædt med bage papir.
Bages 30 til 35 min, men hold altid øje med dit brød.
Lad det køle af.
Måske pynte med lidt fler hindbær…bare fordi man kan.
Så er der et lækkert stykke banan hindbær chokolade stykke brød eller kage.
Så lækkert at….. ja det kan spise hele dagen.
Så kom i bare i gang.
Rikke