Banan lassi og Indien

Hjemme igen efter en dejlig tur til Indien med yoga, sol og skønne mennesker…men sidder nu her på min pind og svaner varmen den daglige yoga træning i et dejligt selskab og det indiske køkken…..så min søndag frokost blev lige et hjemmelavet indisk måltid. Dhal, hvidløgs naan og banan kardemomme lassi så var det bare så skønt at Danmark lige viste sig fra sin smukke side, næsten som forår med sol og fugle kvidder i haven.

DHAL-2

En meget spist ret i Indien, både nord som syd, smagen kan dog varierer hvor i Indien man befinder sig.

Men lassi er en drik som drikkes overalt i Indien og smager rigtig dejlig til deres kryddere mad og nem at lave, denne jeg har lavet er med banan/ kardemomme og kan sagtens bruges som en morgenmads drik.

banan-lassi-2

Så nemt så nemt….hvad skal jeg bruge og hvordan gør jeg

Der er til to store glas

  • 2 bananer
  • 2,5 dl yoghurt naturel eller kefir
  • 1,5 dl sødmælk
  • lidt kokos sirup eller honning
  • 1 tsk stødt kardemomme + et par hele kardemomme knust i stykker

Så er det bare det hele i din blender, kør tid det er blevet en dejlig cremet masse i glas med sugerør og pynt med de knuste kardemomme kapsler.

Smager som en drøm….mango lassi er et hit men lige nu er mango ikke i sæson så den opskrift komme en anden gang…men mango er en gude spise i hvert fald hos mig.

banan-lassi-4

Vil da lige vise lidt fra Indien, ikke meget men bare lige en smagsprøve på hvor jeg var og hvad jeg gik og lavede….

Vare mærket i Kovalam, det smukke fyrtårn der advarer skibene om kysten. En dejlig strand fyldt med liv, turister såvel som inder, og det var her jeg boede i 16 dage med yoga workshop i de 11 af dagene….FANTASTISK…

indien-7

Og at lave yoga i varmen kræver lidt tilvænning men så er det bare en tur på stranden og lege..Acro yoga og det blev jeg vild med.

indien-1 indien-6

Tætteste by var Trivandrum….en by med liv og smukke markeder

indien-4 indien-3

Farvel og tak for en dejlig oplevelse Indien….vi ses igen det ved jeg

indien-8

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*