De beskidte lakrids snebolde

Som barn var man jo altid vild med at spise sneen og ja ja det tror jeg stadig børn er, men som voksen… husker tydelig min mor sige….nej føj tænk på at hunde kunne have tisset der, skidt fra biler man ved jo aldrig hvem der her trådt på det sne du putter i munden. Ja og lige pludselig var jeg voksen og ville heller ikke have mit barn til at spise en beskidt snebold. Kom til at tænke på det beskidte sne forleden dag….. nu er vi på vej mod jul og alle ønsker selvfølgelig en hvid jul uden beskidte snebolde. Så tænkte nu laver jeg da bare mine egne beskidte lakrids snebolde de er ikke forbudte at spise.

lakrids snebold

Så lidt sort skidt fra lakridsen gør vel ikke noget.

VEGANER – GLUTENFRI – LAKTOSEFRI – NØDDEFRI

Hvad skal jeg så bruge til de beskidte sne bolde.

 • 12 – 15 bløde dadler uden sten
 • 1 spsk tahin
 • 1 stor spsk kokosolie blød
 • 1 spsk kokosmel
 • 1 – 2 tsk lakrids pulver…..husk efter smag
 • 1 tsk vaniljepulver
 • 50 g hakket hvis chokolade

Kom det hele i en foodprocessor blend det til det er en ensformig masse. Tril så kuglerne i det beskidte sne.

Beskidt sne

kokosmel blendet til fint sne og blandet med lakrids granulat.

lakrids snebold

Så er engle, nisser og jeg klar til beskidte lakrids snebolde…..uden dårlig samvittighed ang. beskidt sne

lakrids snebold

Og vi stopper ikke for den sidste beskidte lakrids snebold er væk……..ellers skal du opbevare dem på køl/køligt sted.

lakrids snebold

Rikke

2 Comments

 1. Annette Mikkelsen

  Hej Rikke
  Hvor mange kugler svarer denne portion ca til??
  Kh Annette

  • Rikke Bressum

   Hej Anette
   jeg laver dem aldrig ret store, skønt når man kan to små i stedet for en kæmpe….jeg får tit 10 – 14 stykker…..god rulle kugle dag
   Rikke

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*