Blåbær blå morgen grød

Smuk morgen blå himmel, sol lige til en blåbær blå grød til morgen mad. Denne blåbær grød er lavet på den lidt lette blå måde, har brugt blåbær støv fra Mill & Mortar som mange nok bruger til kager, men det gode er det kan bruges til meget andet også. Blåbær grød uden blåbær men blå og med smag af blåbær…det er da en sjov ide.

blåbær grød

Ikke nok med at jeg fik lavet en rigtig blåbær blå grød så fik jeg også lavet noget lækkert topping. Ristet bananer med kokos og macadamianødder + for at gøre det lidt ekstra lække lidt skovbær sirup oven på. Uha det blev en god grød, og det tog ikke lang tid at lave. Det er slet ikke så svært med morgen grød, måske bare 15 min ekstra om morgen og det er da ikke det vild.

Hvad skal jeg så bruge og hvordan gør jeg med de 15 min ekstra morgen tid.

( veganer – vegetar – laktosefri – glutenfri – nøddefri hvis du springer macadamianødder over)

Til 2 eller en kæmpe portion til en sulten person.

 • 50 g glutenfri havregryn eller bare alm havregryn hvis du tåler
 • 2 spsk hele boghvede
 • 1 spsk chiafrø
 • 2,5 dl vand
 • lidt pink salt

Skyl dine boghvedekerne og lad den ligge i vand et par min, kom det hele i gryden og lad det koge 5 – 8 min

 • 3 tsk blåbær støv
 • 1 tsk kanel
 • 1,5 dl soyamælk

Tilsæt blåbær støv, kanel og soyamælk lad det små koge mens du rister topping til din blåbær grød. Husk kom mere væske ved hvis du syntes det bliver for tykt.

Topping

 • macadamianødder eller nogle kerner hvis du ikke tåler nødder
 • 1 banan
 • en lille håndfuld kokosflager

skær bananen i skiver, hak nødder groft. Kom kokosolie på en bande og lad den blive god varm, kom bananer på rist den vend dem og kom så kokosflager og nødder ved.

blåbær grød

Sænk varmen på din pande og lad det stå lidt mens du hælder din blåbær blå grød op i en skål. Pynt med din banan, kokos topping og hvis du som mig godt kan lide lidt sødt kom lidt sirup på…jeg har brugt en skovbær sirup…det giver lige det sidste blå pift.

Og min underbos kat var da også lidt nysgerrig på hvad det nu var for noget morgenmad jeg skulle have.

blåbær grød

Blåbær blå grød er ikke til katte, dejlig for mig så fik jeg den for mig selv.

Rikke

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*