Blåbær karamel bar

Jeg er bare rigtig tosset med farven blå, det er bare min ynglings farve og blåbær høre med til en af mine ynglings spise så derfor da lige en blåbær karamel bar….men de helt rigtige blå blåbær kan tit være svære at finde friske, men heldigvis øko på frost.Men til mine blåbær karamel bar har jeg brugt en rigtig god blåbær pulver fra http://shop.millmortar.com/product/blaabaerstoev-40-g-98/ som er super god.

Men husker min rejse til Rusland, kørte med den transsibirske jernbane og der var blåbær at købe. Der stod skønne ældre dame og solgte frisk plukket bær ved rigtige mange stationer hvor vi holdte …og fik jeg blå tunge ja rigtig mange gange.

Der var bær i lange baner…Skønt og det savner jeg blåbær i lange baner.

bla%cc%8abaer-2

bla%cc%8abaer-1bla%cc%8abaer-3

Så hvis du har det som jeg har det vild med blå så kast dig ud i disse blåbær karamel bar…eller firkanter jeg jeg har lavet dem i, en god mund hapser.

blåbær karamel bar

Hvad skal jeg så bruge og hvordan gør jeg.

( veganer – glutenfri – laktosefri )

Blåbær karamel

Bund

 • 75 g cashewnødder
 • 75 g mandler
 • 1 spsk blød kokosolie
 • 2 spsk sirup
 • 1 tsk lucuma pulver…kan udlades

Kom cashewnødder og mandler i vand, mindst 4 timer eller natten over. Hæld vandet fra og blend den til en grødet masse. Tilsæt resten af ingredienserne, blend til det bliver en dejlig homogen nøde masse. Beklæd en form med bagepapir(jeg bruger en 1 liters form)og pres nøde massen godt ned i formen. Stil til side og lav blåbær karamellen.

Blåbær karamel

 • 200 g dadler
 • 1 -2 spsk mandelsmør, eller tahin
 • 2 spsk blød kokosolie
 • sirup efter smag jeg brugte 1 spsk
 • lidt pink salt
 • 3 tsk blåbær pulver eller mere hvis du er en vild blåbær elsker

Kom det hele i en foodprocessor, blend det til en lækker karamel masse. Kom massen oven på bunden, stil formen i fryseren i nogle timer. Det er nemmest at skærer ud i bar eller firkanter når massen er godt kold.

Chokolade til overtræk, glimmer eller andet til pynt, det er som du har lyst til.

Skær ud i bar eller firkanter og overtræk med chokolade……pynt som du lyster og spis til du ikke kan mere.

blåbær karamel bar

De smager fantastiske også for dem der ikke er vild med blå.

blåbær karamel bar

Bløde, lækkere dejlige blåbær karamel firkantet bar.

Rikke

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*