Boghvede peanutbutter bar

De smager godt de her boghvede peanut bar, men det var ikke let at få dem lavet så har øvet mig et par gange men det var det vær for de smager super skønt, nu er jeg faktisk også lidt vild med peanutbutter og karamelliseret boghvedekerner, de er lette at lave og smager fantastisk på grød eller yoghurt som GF morgen drys. Men dem nød jeg så på min vandring gennem verden for at finde mit nye sommerferie rejse mål, har brugt lidt tid på det så det har kostet en del gode snaks…men inden længe tror jeg vi har bestemt os…(skal nok bare lige tage et par ture rundt på verdenskortet igen).

BOGHVEDE-CHOKOLADE-BAR-FS-2

Verden er bare så kæmpe stor og har så mange smukke steder, tror aldrig jeg bliver træt af at kikke på mit kæmpe verdenskort….især ikke når der ryger noget lækkert i munden samtidig….mine skønne boghvede peanutbutter bar….så prøv det kik på et verdenskort og nyd noget godt imens man ved aldrig hvor man ender.

BOGHVEDE-CHOKOLADE-BAR-1

Hvordan gør jeg og hvad skal jeg bruge

Begynd med at lave de karamelliseret boghvedekerner…

 • 200 g boghvedekerner
 • 3 spsk agave sirup…jeg bruger den lyse

tænd ovnen på 125 grader

Bland det godt sammen og bred det ud på bagepapir på kom ind i ovnen, kik til det så det ikke bliver for mørkt…og ved det rundt indimellem…det tager fra 30 til 60 min inden de er dejlige karamelliseret og boghvedekerner er klar til brug…husk dog de skal være helt afkølet inden du bruger dem i dine bar.

Bund

 • 50 g pekannødder
 • 50 g cashewnødder
 • 50 g kokosmel
 • 5 dadler, meget bløde og uden sten i
 • 1 spsk peanutbutter
 • lidt salt

Kom det hele i en foodprocessor og blend det godt sammen så det bliver til en fast masse, pres det ned i en aflang form (jeg bruger en på 24 x 12 fra IKEA) og stil det på køl mens du laver peanutbutter karamellen.

Karamellen

 • 80 g peanutbutter
 • 3 spsk kokosolie meget blød
 • 1 spsk lucuma pulver…kan udlades
 • 2 spsk kokos sirup…eller anden sirup du har
 • 200 g karamelliseret boghvedekerner

Kom peanutbutter, kokosolie, lucuma pulver og sirup i en skål og bland det godt sammen, jeg bruger mine hænder men ellers brug en elpisker, når det er godt blandet sammen kom de karamelliseret boghvedekerner i bland det hurtigt sammen og kom så fylden oven på bunden, stil tilbage på køl, jeg kommer i fryser så går det lidt hurtigere med at sætte sig.

BOGHVEDE-CHOKOLADE-BAR-FS-1

Når de har fået en fast hed skæres de ud i små bar, og overtrækkes med mørk chokolade, jeg bruger en pensel til at overtrække med fandt det lidt svært at få dyppet de små bar ned i chokoladen….de vil gerne gå fra hinanden især hvis du ikke har fået trykket peanutbutter karamellen godt ned i bunden.

Jeg har pyntet med lidt frysetørrede havtorn…det ser så smukt ud på mine boghvede peanutbutter bar som jo er med på tur rundt i verden.

BOGHVEDE-CHOKOLADE-BAR-2

De smager af mere

BOGHVEDE-CHOKOLADE-BAR-3

Tror heller jeg må gå ned til min underbo ellers får jeg da vist ondt i mave.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*