Boghvede småkager…som en jule småkage

Jeg har for en del uger siden været på bage kursus hos Aurion i Hjørring om glutenfri bagning, og det var super spændende. Man skal huske på at mel uden gluten smager anderledes og jo ikke hæver som hvedemel. Men nu da julen kommer snigende og alt jule kage bagningen skal til og i gang, fandt jeg lige denne gode opskrift på boghvede småkager….a la specier har jeg så lavet dem, og tror faktisk alle på mit sundt sødt kursus sidste weekend kunne lide dem…jeg havde ingen med hjem igen.

Så jeg var tidlig oppe i morges og fik bagt lidt fler småkager….ved godt der er sukker i men sådan er det jo med jule kager.

God øko smør og sukker, kraftig mørk chokolade kan få selv de mest kræsende engle til at synge.

BOGHVEDE-SMÅ-6

Hvad skal jeg bruge og hvordan gør jeg.

  • 300 g blød god øko smør
  • 200 g kokos palme sukker
  • 450 g boghvede mel
  • 2 æg
  • ½ tsk. vanilje eller korn fra en vanilje stang
  • 50 g hakket chokolade
  • 50 g hakket handler

kom det i en skål og med dine hænder ædt det godt sammen, rul det til pølser, pak ind i film og i fryseren med dem.

Jeg fik af den portion 4 ruller, jeg delte dejen i to dele en med hakkede mandler og en med hakkede chokolade.

Tænd ovnen på 175 grader

Tag ruller op ad fryseren og skær i skiver, sæt på pladen og bages i 10 til 12 min

Kik altid så de bliver for mørke, køles af og opbevares i en dåse.

BOGHVEDE-SMÅ-2

lige fra fryseren

BOGHVEDE-SMÅ-3

så i skiver

BOGHVEDE-SMÅ-4

på pladen og i ovnen

BOGHVEDE-SMÅ-5

færdig værsgo og jule spise

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*