Brombær lækker tærte

Nej hvor er jeg heldig…så kom vores farmor lige forbi men en helt skål fyldt med brombær. Elsker bare at får danske sommer bær, for jeg er bare en bær pige. Brombær lækker brombær tærte skal der så lige laves. Blev ikke laver samme dag så alle mine skønne brombær kom en tur i fryseren, men nu er der så lavet tærte. Og gæt engang farmor har været her nu igen med en stor skål frisk plukket brombær…jeg er bare så heldig.

Brombær tærte

brombær tærte

VEGANSK

Den er nem at lave og du kan bruge de bær du har lyst til.

Dej

 • 200 g sigtet speltmel
 • 3 spsk. kokossukker
 • lidt salt
 • 1 tsk. kanel
 • 125 g koldt smør…jeg bruger smørblok fra Naturli

fyld

 • 1.5 dl agave eller kokos sirup
 • 3 spsk honning
 • 1 tsk. vanilje pulver
 • 1 tsk. kardemomme støt
 • 2 håndfuld frossen brombær (husk lige nogle ekstra til fyldet som ikke koges med, jeg brugte friske)

Lav fyldet først.

kom sirup, honning, vanilje og kardemomme i en tyk bundet gryde, varm op til honningen er smeltet…ca 5 min tilsæt så brombær og lad det små koge 15 til 25 min. Det må ikke være for tyndt men have den her lidt mellem tykke sirup konsistens. Nogle bær indeholder mere væske end andre så derfor koge simmer tid lidt forskellige. Lad det køle af inden du bruger det som fyld.

Dejen, lav den imens dine bær små simmer.

Bland mel, kokossukker, vaniljepulver og lidt salt sammen. Skær det kolde smørret i tern og bland det i melet, samle dejen hurtig og stil den på køl ca. 30 min.

Tænd for ovnen på 180 grader

Kom bagepapir på en plade, rul dejen ud i en cirkel. Kom fyldet på dejen, men husk ikke helt ud til kanten da dejen skal foldes ind over brombær fyldt. Når du har kommet fyldet på din dej, det gjorde jeg, tag lidt friske brombær og kom oven på dit fyld inde du folder siderne ind over brombær fyldet.

kom i ovnen, bages i  20 – 30 min, husk tjek din tærte.

lad kage køle lidt af inde den serveres med havre cremefraiche eller vegansk is…hvis du til det.

brombær tærte

Så vi klar og alt i blå selv mit skønne strikketøj.

brombær tærte

Jeg tænker den er et hit både med hindbær, blåbær eller stikkelsbær, det er bare frem med en bær ide.

brombær tærte

Kan ikke vente længer kaffe og kage det skønt…strikketøj og snak lige så skønt.

 

 

2 Comments

 1. Lone Bahnson

  Kan man bruge andet end honning – måske mere sirup?
  Honning er jo ikke vegansk.

  • Rikke Bressum

   Undskyld jeg ikke lige har fået svaret, men jeg du kan godt bruge sirup, jeg bruger honning fordi den er god til at karamellisere.
   Rikke

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*