Centrale Vietnam turist ferie

Så kom vi fra nord…til Hanoi og vider med nat tog 15 timer mod Hoi An. Som at komme fra smuk natur spændende kultur til strand paradis og total turist…..ikke meget vietnamesisk folke kultur lige der. Men maden var god, kaffen smuk, butikker var der nok af og havet var lunt….alt hvad man ønsker som turist. Velkommen til en malerisk by.

Hoi An

I Hoi An er det ikke kulturen man kommer efter men så alligevel lidt. Efter nord på den primitive måde trængte vil til en lille hytte ved havet, og det fandt vi. Et lille homestay med privat strand, ro og en kaffe cafe med hipster kaffe…..ja ja så kan man ikke forlange mere.

Vores lille strand med hytter i baggrunden…….dog med udsigt til en fisker engang imellem.

Ellers er der ikke så meget at sige om Hoi An, den gamle by er skøn men, kun en by der huser turister, restauranter, cafeer, butikker og hvad der nu høres sig til i et ferie turist paradis. Men smuk er byen nu med alle de gamle huse, der er holdt lidt i stilen også alligevel lige fået et moderne skub.

De fleste huse er gule fra den franske tid men nu fyldt til randen med alt det vil vil have med hjem for at huske vores skønne ferie…..

Den japanske lyserøde bro…og de har lært det der skal betales for at også for at gå over broen, så godt de har lavet en kedelig en som ikke koster at krydse.

Byen er en blanding af fransk/kinesisk men på en eller anden måde klæder det hinanden i den lille bydel.

Her håndbygges der smukke lamper.

Et par enkle steder i byen boede der faktisk folk….men det var ikke mange steder.

Hoi An om dagen er et og noget helt anden når mørket falder på…..

Så skal der spises…..drikkes…kysses…..og dates…..

Og glemte jeg at sige shoppes igen….

Det er Hoi An…..et rent ferie paradis……men det jeg også faldt for som er mange steder i Vietnam er deres smukke gulve……fliser fra en svunden tid, og har mange fotos med hjem af dem elsker jo farver, form og smukke mønster.

Fra Hoi An til Hue

En køre tur på 4 til 5 timer hvis man vælger med stop, det gjorde vi. Det er et must at besøge det store Marmorbjerg som er fyldt med små pagodaer, templer og grotter. En grotte er særdeles stor og inder holder små tempel pladser rundt om derinde. Så fint et bjerg.

På vej ind i den store grotte, smuk storslået men alligevel ikke så spændende på et foto.

Turen fortsætte over et bjerg pas, smuk udsigt.

Forbi en stor fiske by…..ja som består af rigtig mange fiske både på en lille plade. De var inde alle sammen da der var storm og de ikke var sikkert at sejle ud.

Normalt er de på havet 2 uger, inde med fangst 3 dage også afsted igen…og det er hele året rundt. En fiske kutter er en meget dyr investering så det hedder nul ferie.

Hue

Hue er en gammel konge by, med en indre konge by og en ydre konge by. Vi tog en tur rundt i den ydre konge by med cykel taxa, og gå ben i den indre….der skal man gå rundt.

Min cykel taxa.

Et lille kik ind mod den indre konge by…..men total mange gamle bygninger…ja ja spændende er det med også varmt at gå rundt der en halv dag i 30 grader.

De flotte udsmykninger på de fleste af deres porte og huse.

Men det kan også være sjovt…..konge i 10 min. De elsker udklædning og foto opstilling.

Der rettes og rettes alt skal være helt perfekt som var du til bage i de gamle dage.

Men Hue er også andet en konge byen, her er liv, her bor folk ikke som i Hoi An. Så  var rundt i byen, kikke på deres marked og nød alle de sjove fotos der var rundt omkring.

Markeds dag…hver dag…..det er deres supermarked.

Elsker bare det liv der er sådan steder…….mangler lidt atmosfærer i de danske supermarkeder.

Det andet de forstår er finde steder lige et par stole så er der en te bix, og skønt ser det altid ud på sin helt egen måde.

Gå turen bød på flere skønne billeder…..og syntes ikke der er meget at fortælle om byen i ord, men mere med billeder.

Og endnu et marked, fundet i en lille side gade der førte os ind til et større marked.

Altid kvinder på markedet, og altid i farvestrålende tøj. Der kunne vi sorte dansker godt lærer lidt

Rundt om Hue

En lille dags tur siddende bag på en scooter, og se lidt af hvad det vil sige at på på landet der, se et tempel et kejser palads og lidt andet godt fra de gamle dage som min søde scooter føre sagde.

Den grønne dame der sælger alt det grønne.

Langs vejen hjemmelavet røgelse pinde der stod til tørre.

udsigt over floden der føre til Hue, og hvor de amerikanske soldater lå i bunkers og holdte øje med fjenden fra nord.

Et smukt tempel gemt godt inde i en skov.

Og munkens store hobbys….Bonsai træer, så de fleste templer har haver fyldt med de smukke trær.

Kan godt forstå deres hobby, det kræver tålmodighed, ro og forståelses for at skabe sådan et smukt træ.

Så nu står jeg i Hanoi og kikke ned på gaden det er lørdag aften og inden længe er hele gaden fyldt med mennesker der spiser, drikke, fester til den lyse morgen. Det var Vietnam…ikke syd kun nord og det jeg jeg glad for…..

Håber i alle har haft en dejlig ferie.

Rikke

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*