Chia grød

Morgen mad i farver og smag….til ære for min kære søster som sagde ” det der chia grød, det kan jeg altså ikke få til at virke, det bliver sådan noget tyndt sjask ”

 

Så nu har jeg leget lidt med min morgen mad….jeg laver det gerne aften før så er det klar til mig om morgen

Lidt info om chia frø

Chia frøet kan tilsyneladende absorbere og holde på 12 gange sin egen vægt i væske, hvilket gør det til en stor fugtgiver, der holder kroppen hydreret. Chia frøet indeholder 30% essentielle fedtsyrer, hvilket er planterigets verdensrekord. Chiafrø indeholder to gange så meget protein som andre frø og 5 gange så meget kalcium som mælk. Ydermere er der boron i frøet, som hjælper med at føre kalcium ind i knoglerne. Chia er mayaernes ord for ”styrke”.

 

Min grund opskrift i chia grød er

  • 1 spsk chia frø
  • 1 dl plante mælk

og der fra bare fri leg…

CHIA CHOKOLADE BANAN GRØD

CHIA-CHOKO-1

  • 1 spsk chia frø
  • 1 dl mandelmælk
  • 1 spsk mandelsmør
  • 1 spsk rå kakao (kan bare bruge alm kakao)
  • lidt sirup hvis det er for bittere

Bland det hele godt sammen, kom halvdelen i en skål, lig bananer i skriver  på grøden, kom resten af grøden over bananerne stil på køl til dagen efter

har pyntet med, kakaonips, hakkede mandler, lidt mandel smør og tørrede havtorn…..pynt med hvad du har og kan lide

 

CHIA SPIRULINA GRØD

CHIA-SPIRULINA-1

  • 1 spsk chia frø
  • 1 dl soya mælk (brug det plante mælk du her)
  • 1 tsk spirulina
  • 1 spsk hamp frøskaller
  • lidt dadel sirup (eller andet sirup)

info fundet fra Madbanditten.

Spirulina er en blå-grøn alge. Gram for gram indeholder spirulina mere jern end spinat, mere calcium end mælk, mere betacaroten end gulerødder og mere protein end bøfkød. Den er sammensat af omkring 60 procent protein, der giver 18 af de 22 kendte aminosyrer, herunder alle de 8 essentielle i et balanceret forhold. Det gør spirulina til et fuldværdigt vegetabilsk protein af høj kvalitet.
Spirulina indeholder en mængde vitaminer. En portion på 3 gram (1 teskefuld, eller ca. ti 320 mg kapsler) indeholder 6.000 i. e. betacaroten – næsten dobbelt så meget som ADT (den anbefalede daglige tilførsel). Der findes også betydelige mængder B vitaminer: en spiseskefuld indeholder 1,5 gange mere niacin og 3,7 gange mere kalium end ½ kop brun ris. Spirulina er særlig bemærkelsesværdig ved at indeholde B12 – det vitamin, som det er mest vanskeligt at få fra vegetabilske kilder

bland det hele godt sammen, stil i køleskabet så er det klar til næste morgen eller efter 5 timer. Jeg har pyntet med granatæble kerner, paranødder og drysset med lidt ekstra hamp frø.

CHIA HINDBÆR GRØD

CHIA-HINDBÆR-1

  • 1 spsk chia frø
  • 1 dl ris mælk, eller kokosvand (eller det plante mælk du har)
  • 1 tsk vanilje pulver

chia hindbær marmelade i bunden, har det gerne i mit køleskab som dejlig pålæg til mit brød.

hindbær-marmelade

250 g hindbær
2 spsk chia frø
2 spsk agave sirup
1 tsk vanilje pulver, reven ingefær efter smag

varm bærrene op i en gryde
lad det kun lige koge kort ikke rører for meget tag gryden fra varmen, køl lidt af og så
bland de øvrige ingredienser i.
sæt på køl mindst 2 timer så det sætter sig opbevares på køl

Bland chia, ris mælk og vanilje sammen, lad det lige stå på bordet en halv time, kom hindbær marmelade i bunden hæld så chia ris grød oven på, stil på køl til din morgen mad, pynt med kokos flager, hindbær, fryse tørrede hindbær eller andet godt du har i skabet.

CHIA-HINDBÆR-2

Det er nemt og god morgen mad, så kære søster Line kom du bare i gang.

 

 

2 Comments

  1. Hej Rikke ?
    Sikke en skøn side du har fået på benene ??
    Prøv at lave chiagrød med kokosmælk (fuldfed el. Light versionen). Det giver en perfekt konsistens og dejlig tyk hvis man er til det ☺
    God dag ?
    Kh Amalie

    • Tak Amalie
      jeg elsker kokosmælk og bruger det gerne, så bliver det
      næsten som en kold risen grød mums
      dejlig dag til dig

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*