Hvem er ikke glad for chokolade gode kiks, eller bare chokolade kiks på den lidt sunder måde. Her jeg er. I går lørdag, sne og kulde er for mig = varm kaffe, strikketøj en skøn sofa og ja ja lidt sødt for pokker da. De her chokolade kiks er ret gode og mega børnevenlige, så dem kan du godt hoppe på.
Chokolade kiks
VEGANSK- LAKTOSEFRI
Så kommer opskriften her
Tænd for ovnen på 175 grader.
- 130 g havregryn…glutenfri hvis du ikke tåler gluten
- 60 g speltmel…..boghvedemel hvis du ikke tåler gluten
- 1 tsk. kanel
- lidt saltflager
- 30 ml sirup, jeg brugte dadel sirup….ca 2 spsk.
- 80 ml smeltet kokosolie…ca 2 store spsk.
- 50 ml plantemælk….jeg brugte havremælk
chokolade top
- 50 g mørk chokolade
- 1/2 spsk kokosolie
Så er det i gang med dine chokolade gode kiks.
Kom havregryn i din foodprocessor og blend til grov mel. Kom derefter mel, kanel, salt i og kør det sammen. Kom de tørre ingredienser over i en skål. Kom kokosolie, sirup og plantemælk i en gryde og varm det langsomt op, rør i gryden så det bliver en homogen væske. Hæld det over de tørre ingredienser, bland det godt sammen. Rul med dine hænder små kugler og tryk dem flade på dit bagepapir(ca 3 mm tykke).
Bages i 8 til 10 min, tjek dem de skal bare være gylden.
Så skal der bare chokolade på når de bliver helt kolde.
Smelt chokoladen og kokosolien over vandbad, jeg brugte en pensel til at smøre chokoladen på mine chokolade gode kiks.
Kaffe klar og kikse klar.
Der er altså mega gode også til at dyppe i kaffen.
Rikke