Chokolade mandel bar med salt karamel

Så  have gæster her i weekenden…lørdag aften og menuen var thai, for her i vores hus er det bare noget af det bedste mad vi kan få(der er sådan en stor sundheds værdi i mad fra østen, de er bare så gode til at at trylle med alle de gode ting, alle de let tilgængelige krydderier de har der over…ja ja vi har også rigtige mange sunde gode ting her hjemme dem bruger jeg også flittigt). Men desserten måtte blive noget rigtigt lækkert så fik lavet denne skønne dessert bar med ristede mandler, salt karamel og god mørk chokolade og F… “undskyld mit sprog” men den blev virkelig super god…kik selv og bare kast jer ud i det, ser måske svært ud men nej alle kan være med.

Så Thai opskrifter kommer en anden gang elsker at lave det så skal nok få det på bloggen på et tidspunkt.

C-M-SALT-KARAMEL-5

Min tallerken før jeg går i smags prøve krig…

hvad skal jeg så bruge og hvordan gør jeg.

Bund

  • 15 – 20 bløde dadler uden sten, ca 250 – 275 g
  • 1 – 2 spsk mandel mel
  • 1 – 2 spsk god kakao, (jeg bruger tit raw kakao fordi jeg elsker smagen)…afhænger af hvor mege chokolade smag du ønsker
  • 1/2 dl kokos crem, det er det tykke i dåsen med kokosmælk.
  • 3 spsk thain
  • 2 spsk kokosolie, gerne blød ikke smeltet
  • 100 g ristet mandler, jeg rister dem på en pande

Salt karamel

  • resten af dåsen med kokosmælken, du har jo lige brugt lidt så resten bruges til karamellen
  • 2 spsk honning
  • 4 spsk kokosolie
  • 1 tsk saltflager

Toppen

  • 100 – 120  g mørk chokolade, brug gerne en kraftig/bitter chokolade
  • 1 spsk kokosolie

Til bunden, kom det hele i en skål, dog undtagen mandler, og bland det rigtig god sammen med dine hænder, mandlerne skal være helt kolde inden de blandes i massen. For en 1 liters form med bagepapir og pres massen ned i formen stil på køl eller fryser mens karamellen laves.

Til karamellen, kom det hele i en tyk bundet gryde og kog op, lad det der efter små koge til det bliver en dejlig tyk karamel. Kan tage lidt tid så hold øje, med det ikke koger for tykt og fast.

C-M-SALT-KARAMEL-7

Kom karamellen oven på bunden og sæt tilbage på køl eller fryser, når karamellen har sat sig kom den smeltede chokolade oven på, drys med cacao nibs, hakket nødder eller hvad man nu lyster.

 

C-M-SALT-KARAMEL-2

Tag formen ud fra køl og skær i dejlige skiver, pynt med hindbær eller andet bær så det bliver en rigtig fest dessert.

C-M-SALT-KARAMEL-4

så god søndag til alle på en regnvejrs dag…det kræver en god varm drik og hygge med gode mennesker.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*