Churu en historisk by

Churu en historisk by men også en overset by. Ingen rejse bøger skriver om byen endnu selvom det har en stor historisk betydning for Rajasthans…..en by silke vejen gik igennem. Churu er også en by men mange smukke haveli, som er kæmpe store boliger for hinduer…..især de meget rige.

Så skal man på hotel her bliver det dette palads, som ikke har været en bolig før i tiden, med en haveli til musik, fest, dans og teater.

Churu indien

Solgt til en investorer som ombyggede til hotel i smuk haveli stil. Og vi var så heldig at få værelset i midten med den kæmpe altan…eller måske vil kalde terrasse.

Churu indien

Byen er dejlig ikke stor og ikke vandt til mange turister, så man kan næsten gå i fred ud over…hallo madam where are you from….take pictures of me with you…selfie with me….så lidt foto model er man vel, men en tids røver også, når så lige pludselig det halve af byens kvinder står omkring en. Og det skete især da ramadanen sluttede. Kvinderne skulle til middag de var i deres pæneste tøj…. nu måtte de spise sødt midt på dagen og der stor middag bagefter. De var glade.

churu-8 churu-7

tror lige jeg var lidt underderssed…til en fest dag sammen med kvinder i Churu.

churu-9 churu-10

og der blevet taget mange selfie med mig på som nr to….

churu-11

Så efter den på opleveren måtte vi lige tilbage på terrassen og få en inder Thums up…

churu-12

Men byen er jo en historisk kultur by, så en guide tur måtte der til så vi kunne få lidt viden om Churu.

En haveli en en hindu kæmpe bolig, kun hinduer bor i sådan boliger. Problemet er at de er forladte, i forfald og ingen gider gøre noget for at vedligeholde, meget synd.

churu-14

smukke smukke bygningsværker, lavet i en helt speciel stil, malet med motiver over det hele. Enten guder, historier eller de maharaja der har været og deres bedrifter.

Da kongen fik en bil fra England…

churu-17

churu-15

En typisk hoved dør til en haveli, og de har altid en helt speciel udformning.

Problemet er bare at de har mange store og smukke havelier i Churu, med de er i forfald, ingen andre byer i Indien har samme antal også smukke…..de ejes af de 10 rigeste familier i Indien. De er bare flyttet til storbyen og lidt ligeglade med eller kan i deres familie ikke finde ud af hvad de skal…sælge eller renovere…så derfor sker der intet ud over en del af Indiens historie forsvinder. ØV ØV for det da.

churu, indien

forfald forfald….

Men byen har også en skønt autentisk marked som foregår rundt om deres klokketårn….og der er liv og glade handler.

churu-3

Og børn holder øje med os hele tiden, de er så skønne…deres blikke er ikke til at stå for.

Churu indien

og genert voksen der gerne vil kikke men alligevel ikke…

churu-4

de drenge ville gerne lige have et foto med en matematik lærer for det var de gode til fortalte de.

churu-18

I  churu køre man med stand aldrig har vi set så mange farverige over pyntet tuktuker….stil skal der til når man bor i en fin by.

churu-5

På mit smukke hotel blev mine hvile pauser brugt til lidt yoga, dumt at blive helt stiv i kroppen inde jeg skal hjem og undervise yoga igen.

churu-13

Tak for et smukt besøg, til en smuk historisk by Churu. Vil anbefale et besøg, overnatning på det smukke hotel og en guide tur med historien om Churu den historiske by fyldt med havelier.

churu-19

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*