Cookies er altid godt, som i en hurtig hapser, her er det cookies med tranebær og valnødder. Men de kommer jo med mange forskellige slags fyld. Mine cookies til strikkecafeen kom som i en skøn hapser der er let at håndtere med pinde og garn i hænderne. Det skal jo ikke fedtes til det garn.
Tak til alle jer der deltog i strikke cafeen, det var en dejlig aften.
Cookies med tranebær og valnødder
VEGANSKE
- 100 g smør, jeg bruger smørblok far Naturli….du kan bruge alm. smør
- 100 g brunfarin
- 1 dl agave sirup
Smeltes sammen i en gryde ved svag varme.
- 175 g god mel jeg har brugt sigtet spelt
- 1 tsk. vaniljepulver
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. natron
- 1/2 tsk. salt
- en hånd fuld tranebær
- en håndfuld hakket valnødder
Du kan også vælge at komme chokolade i din cookies.
- 100 g mørk chokolade
- en håndfuld valnødder
Kom smør, brunfarin og sirup i en gryde og smelte ved svag varme. Kom det over i en skål og tilsæt så dit mel, bagepulver, natron, vanilje og salt. bland det godt sammen, kom så tranebær og valnødder i vend det godt sammen.
Bruger du chokolade, skal du lige lade din dej blive lidt kold inden du vender chokoladen i, ellers smelter chokoladen. Bedst når der du bider i din færdig cookies at der er chokolade stykker i og ikke bare en chokolade cookie.
Stil din skål med din cookies dej et kølig sted eller i køleskabet ca. 20 til 30 min. Dejen skal bare være kold og fast så du kan lave små kugler sætte på pladen. Du kan jo selv bestemme om de skal være store eller små.
Tænd for ovnen 175 grader.
Bages 7 til 10 min. Husk at tjekke jeg kender jo ikke din ovn.
Så skal dine cookies bare køles af, eller hvis du ikke kan vente nydes lune halv bløde.
Så er de klar de gode cookies.
Så skal der hygges.
Rikke