Delhi til Rishikesh….en yoga hovedstad

Velkommen tilbage til Delhi, efter to år stadig det samme kaos der møder en i Main Bazar Road. Men sådan er Indien skør, forudsigelig, farverig og ekstrem  larmende. Men du mødes altid med et…Welcome to India you like my city….

Delhi til Rishikesh

Og hvor skørt kan det ikke være eller i Inden normalt, at den hellige mand har sin egen bod med kopi vare og stadig vil have penge for et foto…det fik han ikke…Skønt når selv det skæve bliver helt normalt.

Delhi til Rishikesh

Chai kan man ikke få nok af, bare lige husk sødt er de vilde med her i landet…så uden sukker tak. Med nyder da gerne en god Chai i selskab med de indiske guder….kaos kan blive smukt, farver skaber harmoni så tydeligt på dette foto.

Det kan være fast arbejde at være en slag munk/hellig mand eller bare en fattig mand foran templet den dag det er gudens dag…..vi kom forbi et kæmpe abetempel lige på den rigtige dag med gang i den og trætte munke…

Delhi til Rishikesh

Men Delhi var ikke målet denne gang…vi skal i det nordlig op i højden og kulden. Men første stop på vejen er Rishikesh.

Så det smukke billede mødte mig den dag vi tog afsted fra Delhi, et hjem for en mand, for os at se bare en lille afsats til et gammel forfaldt hus. Men sådan er det i Indien intet plads går til spilde.

Delhi til Rishikesh

Delhi til Rishikesh….en yoga hovedstad

Jeg havde læst om byen og tænkte der skal jeg da hen og prøve lidt yoga…..

Ja hvad leder jeg efter, og hvad ser jeg står der på muren og øøøøh ja så står jeg der og tænker lidt i 35 graders varme. Rishikesh….en yoga hovedstad en spirituel by, her han man ud i 60´ erne, med ud kroppen oplevelser, lidt stærk tobak og vegansk mad. Tænker at den gang var det nok ikke en industri som det er i dag.

Der er ikke det sted i byen der ikke reklameres væg, mur, husgavl  om yoga center, træning, uddannelser så meget at selv jeg er lige ved at få nok…Der er så mange uddannelse steder at det ikke til at finde hoved og hale i dem alle, blev lidt trist for som en inder sagde til mig, yoga er vores nye handelsvare, øv øv men sådan er det i Indien intet er forkert… take it or live it…. ikke mange af os når ret langt i af de 8 grene. Så jeg accepter og lader byen komme til mig som den nu engang er.

PS. prøvede yoga, privat undervisning, og der fik jeg så et godt bevis…midt 20, yoga master har lavet yoga i 4 år,i sin fritid guide, lige kommet hjem fra Dubai hvor han var yoga lære på et hotel. Vil leve af yoga og helst i udlandet…..da jeg spurgte hvad undervise du i…..sagde han jeg kan alle slags for så det lettes at få jobs. What you want me to lean you…..så det var mere fitness end yoga, men skidt med det, man skal jo prøve lidt af hvert. Godt jeg ved jeg skal deltage i mange gode kurser resten af året.

KAN DU YOGA……og han sige jeg kan det hele……da det slutter efter 3 morgner tænker jeg neeej det var ikke ret meget yoga i din undervisning ud over OM.

Rishikesh….en hellig by…en hindu by

Rishikesh er en by hvor Ganges løber igennem og vider til Varanasi, så mange kommer her på en pilgrims rejse. Byen har to gamle hænge broer som føre over på den anden side. Over alt der der templer, guder, hellige mænd, indere på pilgrims tur og folk der bader i Ganges.

I baggrunden ses 14. Story Tempel hvor man kan gå op til øverste etage.På hver etager er der små templer, så du går ikke glip af en eneste mulighed for lige at stikke hovedet ind til en af dem. Men der er templer over alt, så til sidst gik jeg bare rundt og kikke ind i templer uden helt at have fokus på om det var Shiva, Ganesh eller abetemplet.

Det store tempel.

Shiva ved Ganges.

Den farverige elefant gud.

Abe guden.

Vil sige de er mere vilde i Varanasi med det svømmeri og blomster i vandet end her men der var dog hele tiden folk i vandet. Der kan bades fra begge sider måske derfor det ikke var så proppet.

En sølle lille blomster skåle stand….der var ikke meget gang i den. Strømmen er så stærk her så alle skal holde fast i de reb der er sat op for ikke at flyde afsted i fuld fart.

Der ordnes hård og hygges efter en tur i vandet. For de fleste er det en heldags tur. Mange mennesker kommer i små biler. Tænk på hvis din lille 4 personers bil skulle have 10 med og køre for mange over 100 km inden de var hjemme, også oven i mere end 30 graders varme.

Det gode ved Indien er der hænges ud, de er gode til bare at side og kikke…bare side der og glo uden formål måske vi kunne lære lidt af det. Syntes det er ærgerlig at vi i vesten tit for dårlig samvittighed hvis vi en søndag ikke har lavet en skid…..tror vi skal øver os lidt mere i det måske vi bliver lidt mindre stresset + lidt mere glade.

Der hænges stadig ud.

Så fin på sit helt eget sprog….de tigger ikke men har du lyst til at give lidt er du velkommen.

Rishikesh en Beatels by

Det var jo i de vilde 60 at Beatels kom til byen, det var her de fik lavet deres White Album…så helt naturlig har de da også en skøn cafe med vegansk mad, skønne smoothies, juice, te og kaffe + div kager…lige noget for mig.

Man må godt komme mere end en gang der, maden er skøn og udsigten fantastisk. Så ja det må du godt Rikke.

Så udover yoga by, hellig by, en by fyldt med vesterlænding der vil lære/udforske yoga healing, klang eller noget andet er det også en indisk by. Smuk på sin helt egen måde. Elsker farver, og er vild med hvordan de bare maler huse lige som det passer den, grafitti hvor det passer dem, det gør en by til noget helt specielt.

Hvem kunne ikke tænke sig noget mer kunst i det offentlige rum.

Hvor kom hun så lige fra der midt i det hele….og hvad laver denne smukke fod højt oppe på hus væggen.

Hvorfor har vi ingen grønne huse i Danmark…..udover Lille skolen i Randers og den er fin i sin farve….man kan kun blive glad i låget af farver.

Men alle byer i Indien har en bagside, som hver gang jer er i østen bliver trist af at se på. Altid spøger jeg mig selv hvorfor……alt det affald alle steder. Men igen man affinder sig med det, går forbi eller henover tilsidst glemmer man helt der er der. Når noget grimt bliver pyntet med noget smukt opstår der æstetik. Så er det ligesom det skaber en harmoni og sådan er det med Indien.

Men glad for vi i Danmark er lidt bedre til det med affald, men heller ikke gode nok endnu. Og vi kunne godt trænge til lidt flere farver i byrummet.

Affald eller hus…hvad tror du. Dem er der nogle stykke af, mon det er ok at tage et foto af andres hjem eller ej, ja ikke altid men jeg kan ikke lade være st stjæle mig til fotos indimellem.

Smukt ælder ægtepar foran deres hus.

Siger farvel til yoga byen med et smil far denne søde pige, som hver dag i stedet for skole arbejder i familiens lille bod.

Rikke

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*