En Blåbær snegl

Barndom og blåbær

BLÅBÆR SNEGLE

Neeeeej blåbær blå og strut skørt, så er jeg i barndommen igen. Jeg elskede simpelthen at komme hos min farmor som bare lige boede nede af bakken rundt om vejen også op af skrænten. Min farmor havde en skrænt fyldt med de små vilde blåbær, så der begyndte min kærlighed til blåbær. Når jeg var hos farmor…. var næsten alt tilladt. Her dansede jeg på taget af deres garage i min farmors gamle men meget finde underkjoler, var sigøjner prinsesse i mit eget eventyr, som dog en gang imellem lige tog et afstikker spagat eller en bagud bøjning i vildnisset. Min farmor gav mig farven blå da jeg var barn og den har fulgt mig lige siden + hendes fortælling om at  jeg var af sigøjner slægt med blå blod i mine åre. Vil sige sigøjner ja elsker jo rejselivet bevægelse fantasi og mennesker med twist i den helt store stil. Min farmor var en klog dame, så strutskørt på, bare tær og fri dans på græsset det gør glad.

En blåbær snegl

BLÅBÆR SNEGLE

Så søndag med sol, blå himmel, blåbær pluk selv og strutskørt jaaaaa så skal der da en blå snegl med marcipan fyld til.

LAKTOSEFRI – NØDDEFRI – VEGETARISK

Gær dejen

 • 80 g smør….jeg bruger NATURLI SMØR
 • 250 g ølands hvede eller sigtet spelt
 • 1 dl planet mælk(jeg bruger havre mandel mælk)
 • 25 g gær
 • 1 æg……du kan godt udlade ægget
 • 25 g kokos sukker eller alm. sukker
 • 1 tsk. støt kardemomme
 • lidt salt

Blåbær fyld

 • 100 g smør….jeg bruger NATURLI SMØR
 • 150 g rigtig god marcipan
 • 25 g kokos sukker eller alm. sukker
 • 2 – 3 spsk. blåbær du kan bruge både friske og dem på frost.

Fremgangs måde

Lav først din gær dej.

Skær smørret i stykker og smuldre det med melet. Lun plante mælken, tilsæt gær og opløs gæren i mælken.

Bland den lune mælke + gær i melet sammen med æg, sukker, kardemomme, salt og ælt det godt, hvis det klister evt lidt mere mel i.

Stil et lunt sted til hævning mindst en time.

Lav fyldet, bland smør, marcipan og kokos sukker  godt sammen.

Tænd ovnen på 175 grader

Rul dejen ud til en firkant og smør fyldet på, drys med blåbær oven på marcipan fyldet og rul til en roulade, skær i passende stykker. Jeg bruget en frikantet form med bagepapir i, sat  dem tæt ved siden af hinanden, så det ligner en blåbær snegle kage.

Bages 20 til 25 min, tages ud af formen når de har kølet lidt af……husk altid at tjekke dine kager i ovnen. Et lille treks er at bage den 5 min for lidt, løft bagepapir ud af formen og bag dem de sidste 5 min uden form. Det gør så siderne af de meget fyldte snegle bliver lidt mere faste.

For de fetter godt.

BLÅBÆR SNEGLE

Lige 4 stk.tilbage jeg elsker faktisk glasur….ja ja ja ….og det ser da også skønt ud med lidt løs hånds glasur udover de skønne blåbær snegle.

Dans nu bare selv om alting er surt engang imellem.

BLÅBÆR SNEGLE

Vider danser jeg i solen i min kolonihave på en skøn søndag…jep husk at danse glad engang i mellem.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*