En skumfidus

Det ikke alt sødt jeg er super vild med, men noget er bare sjovt at lege med. Skumfidus er faktisk en mærkelig en og jeg er aldrig faldet på hale over det med bål, skumfidus og kiks. Nå men jeg syntes det var sjovt at få lavet en vegansk model. Her forsøgt med lakrids, men kan laves med hindbær eller bare neutrale til bål.

skumfidus

Skumfidus

Du skal huske det er ikke så svært som det lyder, bare hop på en skumfidus leg.

Opskrift

  • 1 dl reduceret kikærtevand = 100 g…også kaldet aquafaba.
  • 3 tsk. lime eller citron saft
  • 130 g vand
  • 1 spsk. agar agar (Agar Agar kan anvendes i stedet for husblas, der er animalsk. Bruges som gelerings -og fortykningsmiddel i fødevarer.)
  • 300 g sukker
  • flormelis til at drysse med

hvis alm. 3 tsk. vanilje pulver.

hvis lakrids 2 spsk. lakrids pulver.

hvis hindbær 2 spsk. hindbær pulver ….husk det skal sigtes så kernerne forsvinder.

Chokolade til overtræk hvis du ønsker det.

aquafaba

Hvordan laver jeg det, du skal bruge en lille gryde, et glas der kan tåle varme  og en digitalvægt.

Du skal bruge en dåse kikærter, hæld alt kikærtevandet ned i en lille gryde, husk at gemme dine kikærter til hummus eller denne her gode ret….karry og kikærter bowl

Kog dit kikærtevand, det skal nemlig koges ind til 100 g som svare til en dl. Du gør det bedst ved at veje det af nogle gange under din indkogning. Så rammer du bedst de 100 gram ? – et par gram går ikke så meget.

Når de 100 g er i glasset så er det  låg på og i køleskabet. Jeg gør det gerne aften før.

Har du nogle gange kikærter vand du bare tænker at smider ud, så frys det ned kan nemlig godt koges ind efter en tur i fryseren.

Fremgangsmåde

Hvad skal jeg bruge, en form 20 x 20, en røremaskine og en tykbundet gryde.

Kom bagepapir i din form, drys med flormelis i bunden og sider, stil tilside.

Kom aquafaba og citron i din røremaskine og pisk det i 5 – 6 min.

Gerne på max. hastighed. Det bliver til en fin hvid tyk skum.

Samtidig med røremaskinen køre…

Kom vand og arga arga i en gryde, kog det i 3 min ca. husk at piske i gryden så det ikke klumper. Som i pisk godt i gryden. Tilsæt så sukkeret, rør stadig i gryden og lad det små koge nogle minutter.

Tilsæt din sukker masse langsomt ned i din aquafaba(røremaskinen er stadig på max.)det skal være sådan at din sukkermasser er fint fordelt i skumfidus dejen.

Nu tilsætter du din smag, pisk maks et halvt minut, men smagen skal være fordelt i hele dejen.

Kom skumfidus dejen i din form og drys toppen med flormelis, på køl helst 2 timer.

skumfidus

Færdig skumfidus

Nå skumfidusen, er fast skære du den ud i firkanter, drysser med lidt ekstra flormelis så de ikke klister for meget.

skumfidus

Denne gang var det med lakrids, og halvdelen overtrak jeg med chokolade + de fik en gang lakridsdrys.

Dem du overtrækker drys ikke dem med flormelis det bliver lidt noget makværk når de skal overtrækkes.

skumfidus

De kan holde sig køligt en lille uge, helt ærligt er jeg bedst til ikke at gemme for længe med spise inden for få dage. Husk hvis du til bål fidus med kiks så det ud og teste det af, vi er jo på vej til et sommer land.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*