Goa til Hampi

Så hedder det Goa…..landede ligt tilpas til en aftens svømme tur i det skønne indiske hav. Men det var også lige så jeg kunne nå at tage med en skøn flok til Hampi 11 timer den enen vej og 11 timer den anden vej med det hele vær.

Hampi

Hampi er en by og et UNESCO Verdensarvssted under navnet Group of Monuments at Hampi, beliggende i den østlige-centrale del af den indiske delstat Karnataka. Den var hovedstad i hindukongeriget Vijayanagara i det 14. århundrede.

Efter 11 timer i bil mødes vi af et skønt syn, vores restaurant med en fantastisk udsigt, kaffe, cola, juice og søde tjener. Så skal der slænges og slappes af til morgendagens rund tur i det smukke Hampi.

Solen vågner i Hampi.

Det skal også opleves når solen vågner og gå i seng et fantastisk smuk syn.

Vi vågner op med solens smukke silhuetter.

Morgen ritualer går i gang….som den dag hed tøjvask og stor badedag.

Hampi rundtur

Skal der besøges historiske steder, er det vigtigste for mig en super guide. Vores super dygtige guide Gitte var en åben bog af viden, fortællinger og gav os et historisk indblik i Hampi, som på den tid var verdens anden største by efter Beijing.

Hvis jeg havde den viden som fantastiske Gitte, ville i få en lang afhandling her. Jeg fatter min i korthed med smukke billeder og meget få historiske input.

Hampi var som sagt en del af Vijayanagara i det 14. århundrede og hovedstaden i riget. I ca. 1565 ødelægges det af sultan stater som kom nordfra.

Området er meget i forfald, ses tydelig når man går rundt. Forfald kan være smukt især når der er en fantastisk historie omkring.

Det jeg elsker rigtig meget ud over den gode historie, er at steder er til for at bruges…finer er det heller ikke selvom det er en kulturarv. Steder er til for at bruges eller overvindes.

 

Smukt og unikt. Hindu tempel, primær er det Vishnu templer her omkring.

Området er meget stort, og de fleste bruger 2 til 3 dage for at få set det hele. Så ideen kom da vi så en båd, lad os sejle et stykke af vejen og se lidt fra flodsiden.

Alle mand ombord…..skønne Ilse byder velkommen på en søfarts tur langs floden.

Hampi er omgivet af bjerge, eller retter sagt bjerge lavet af kæmpe sten. Det siges at Shiva og Krishna brugte de store sted til at spille lila med (det guddommelig spil, og ved ikke hvad det går ud på men minder om et dukketater). Og midt i det hele dukker et lille tempel op.

Sejl turen slutter og vi opdager til vores glæde vi er ikke de eneste der ønsker viden om Hampi.

Vi møder et skønt syn af lyserød syn af skolepiger.

Der studeres, mærkes og diskuteres. Dejlig når inder selv har interesse for deres smukke kultur.

En helligdom udformet som en vogn som er dedikeret til Garuda. (betyder ørn). Smuk og meget vedholdt mangler dog ørnen på toppen.

smuk elefant stad hvor kongens elefanter blev passet og plejet.

Så kom der noget Ilse og jeg havde forstand på, en Iyengar yoga stilling med bælte. Narasimha, menneske løven som er en avatar af hindu guden Vishnu. Det betyder at Vishnu har transcenderet sig til menneske løven. Hvis jeg bare havde den mega vidden vore skønne guide har, ville historien om Hampi være meget længer og mere uddybet. Mit forslag er kommer du på Goa kanter så tag en tur der ud, find en god guide og nyd alle de gode fortællinger.

Hanuman tempel

Inden vi vendte hjem nåede vi lige et besøg i et lille tempel, fik en tikka og et gærlig smil af den flinke hindu mand.

Derefter en tur til toppen af bjerget hvor Hanuman den hinduistisk gud, kaldes også Abeguden er født.

Toppen der skal bestiges for at se solen gå ned over Hampi som et farvel og tak for et dejlig besøg.

Så udsigten nydes i selskab med selvfølgelig en abe.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*