Spis grønt især grønne grønsager siges der alle steder, men det er jo ikke kun grønsager der er grønne. Græskarkerner er grønne og en god fødevare, da de er rige på umættede fedtsyrer, vitaminer, mineraler, proteiner og kulhydrater. Så det er bare med at få puttet dem i brødet, salaten eller lave det som smør. Græskarkerne smør, smager skønt har en smuk farve og kan bruges i kugler, pestro eller i en smoothie.
Lille græskarkerne info fundet på nettet.
Græskarkerner har høj næringsværdi. Frø består 25% af avner og 75% af kerner. Omkring 38% af kernerne er lipider (græskarkerne olie), proteinindholdet er fra 31% til 51%, og kulhydrater 29% med en % fibre. Kalorieværdi på 100g er 564kcal.
Det har størst indhold af mineralet kalium – 273 mg / 100 g, hvilket er 6% af det daglige behov, magnesiumindhold er 67 mg / 100 g, svarende til 17% af det daglige behov. Andre mineraler der findes i græskarkerner er Ca, Na, P, Fe, Mn, Co
Græskarkerner (cucurbita pepo arter) er rige på 2 vitaminer med højt antioxidant potentiale – karotenoider (vitamin A) og tocopheroler (vitamin E).
Græskarkerners fedtstoffer er fra 20% til 27% mættet, og fra 73% til 80% umættede fedtsyrer – 19% monoumættede og 54% flerumættede. Højeste koncentration er linolfedtsyre også kendt som omega-6, med 53%.
Så i gang med at få lavet en skøn gang græskarkerne smør.
VEGANER – NØDDEFRI – LAKTOSEFRI – GLUTENFRI
Græskarkerne smør
- 250 g græskarkerner
- 2 spsk kokosolie (ekstra hvis du vil have dit smør bløder)
- lidt pink salt
- lidt stødt ingefær, kan udlades hvis du ikke er vild med det
- lidt honning hvis du vil have en lidt søder græskarkerne smør
Kom det hele i en foodprocessor, blend til det er en lækker smør. Husk det kan tage lidt tid, måske du skal stoppe maskinen engang i mellem og skrabe ned fra kanten af skålen.
kom dit græskarkerne smør på et glas med låg. Jeg komme ikke mit i køleskabet det bliver lidt for hårdt, men har det til at stå i mit skab sammen med tahin, peanutbutter og hvad jeg nu ellers her af nøde, frø smør.
Så her er lige lidt ideer til hvad du så kan bruge dit græskarkerne smør til.
Græskar spirulina kugler
VEGANER – NØDDEFRI – LAKTOSEFRI – GLUTENFRI
- 20 dadler uden sten gerne de bløde, hvis ikke husk at ligge dadler i vand mindst en time
- 2 spsk græskarkerne smør
- 1 spsk spirulina
Kom det hele i en foodprocessor, blend til det er en blød masse, kom evt lidt vand ved hvis du syntes de masse er for tyk.
Rul til kugler og tril i sesamfrø stil på køl bare en halv time så er de klar til at nyde .Opbevares på køl.
Det var det søde, men kan også bruges i en god pesto.
Grønkåls pesto
- en god stor håndfuld grønkål…eller rucola så brug to håndfulde…eller du kan blande begge de to skønne grønne sager.
- 2 spsk græskarkerne smør
- 2 fed hvidløg
- 1 lime saft og skal, husk brug øko lime
- lidt urtesalt
- olie
Kom det hele i en blender, olie til du har den konsistens du ønsker til din pesto.
Lækkert til vegetar mad, fisk eller bare til brød.
Så er der lidt ideer til hvad du kan bruge en god græskarkerne smør til.
Rikke