Så det et nyt år med det betyder jo ikke det god kan begynde lidt sundt sødt med en gang grov muffin med blåbær. Elsker nemme hurtige opskrifter, når den søde trang rammer og muffins er altid gode. Her er de med blåbær, hvid chokolade og hasselnødder mums sige jeg bare.

Grov muffins med blåbær opskrift
Opskriften er uden sukker og laktose, er du veganer kan æg skiftes ud med veganske æg.
- 100 g havregryn
- 75 g hasselnødder, ristet og afskallet
- 100 g sigtet spelt mel
- 2 tsk. bagepulver
- 1 tsk. kardemomme
- lidt havsalt
- 2 gode bananer
- 3 æg
- 7 -8 bløde dadler uden sten
- 1,5 dl mandelmælk eller anden plantemælk
- 75 g kokosolie
- 50 g hvid chokolade
- 100 g blåbær, jeg har brugt frostende blåbær
Tænd din ovn på 175 grader
kom havregryn og hasselnødder i din foodprocessor blend til groft mel. Kom det i en skål sammen med mel, bagepulver, kardemomme, salt bland det godt sammen. Blend(jeg bruger en stavblender)bananer, æg og dadler sammen til en cremet masse, smelt kokosolien en gryde sammen med plantemælken. Vend bananmassen og den lune kokosolie/mælk i skålen med de tørre ingredienser. Hak den hvide chokolade fint og vend det i massen sammen med blåbær.
Kom muffins dejen i papirforme, evt hvis du har en metal muffins form kan dine papirforme kommer der i. Bages i 20 min

Så er der klar til at hygges med en grov muffin fyldt med blåbær og hvid chokolade, ikke så dårlig til en god kop kaffe.

Der bliver 8 til 10 styk, så gæster kan du godt invitere.
