Gulerods boller med abrikoser

Så kommer der lige en omgang glutenfri boller igen, denne gang med gulerødder og abrikoser…hurra de blev også super lækkere…Som i kan se har jeg sat mine boller på det samme skærebræt som grønkåls bollerne, historien er den at jeg har fået det af min mellemste søster, hun sagde der er 3 piger på, det er os tre søstre, farven blå var din farve i vores barndom og stadig ( vi fik hver en farve af vores farmor, jeg blå min mellemste søster rød og min yngste søster gul…vores kusine grøn, min fætter kan jeg ikke huske) de farver har så fulgt os hele livet..brættet med Bjørn Wiinblad er barndoms minder, det havde vi meget af i vores hjem, som nok de fleste hjem havde platter og plakater. Altid sjovt når ting vender tilbage og har en historie med sig.

GULERODS-BOLLER-7

Hvad skal jeg bruge og hvordan gør jeg.

Tænd ovnen på 180 grader

  • 3 spsk loppefrøskaller
  • 1/2 l lunken vand

piskes godt sammen med et piskeris og stå 15 min på køkkenbordet

  • 100 g fint reven gulerod
  • 50 g abrikoser hakket i små stykker
  • 100 g havregryn gluten fri, eller almenlige hvis du tåler gluten
  • 150 g fuldkorns rismel
  • 150 g boghvedemel
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk olie

Pisk igen i loppefrø blandingen, pisk i 3 – 5 min så der kommer godt med luft ind i blandingen, det får så bollerne ikke falder sammen,

GULERODS-BOLLER-2 GULERODS-BOLLER-3

tilsæt så gulerod, abrikoser, salt og olie bland det godt sammen så det bliver en homogen masse.

Vend så havregryn og de to slags mel i brug her dine hænder, så det bliver godt blandet sammen, dejen er en smule klæbrig. Det er nemmest at have lidt våde hænder når du former 12 til 14 boller som sættes på en plade med bagepapir på, drys med blå birkes, sesam eller andet du lige har lyst til.

GULERODS-BOLLER-5

Bages i 45 til 60 min, det afhænger af strøelsen på den bolle du har formet, husk altid lige kikke til dit brød i ovnen.

GULERODS-BOLLER-4

Lad bollerne køle af på risten.

Også er der super gode boller, de kan holder sig dejlige i nogle dage, kom dem i en plast pose, skal du bruges dagen efter lun dem i ovnen så bliver de lige så sprøde som da de kom ud af ovnen. Egner sig også til at fryse.

så er der dejlige boller lige til en med smør på…

GULERODS-BOLLER-8

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*