Gurkemeje Grød a la Indien

Det er blevet så hip at drikke ingefær/gurkemeje shorts hver dag, så det lige før folk går i selv sving når det kommer til…hvordan er din opskrift jeg bruger appelsiner..jeg bruger lime i stedet, syntes det er så dejlig at høre hvor meget vi dansker er begyndt at gå op i sundhed på den lidt sjove måde. Men min morgen grød er nu fordi jeg elsker Indien og alle de fantastiske krydderier de har, så måtte da lige morgen drømme mig tilbage til Indien nu solen var så dejlig uden for med grød smag a la Indien.

Og lidt om gurkemeje http://www.madforlivet.com/viden-og-forskning/gurkemeje-er-sundt-og-dammper-inflammation/

Mad for livet er altid en fantastisk hjemmeside at holde øje med, Anette Harbech Olesen super dygtig og meget inspirerende.

gurkemeje-grød-3

Hvad skal jeg bruge og hvordan gør jeg

Her er til 2 store eller 3 små portioner

  • 1 tsk kokos olie
  • 2 tsk gurkemeje
  • 1 tsk kardemomme eller 5 hele kardemomme
  • 2 tsk kanel
  • kniv spids peber
  • 6 dl plante mælk, mandel eller rismælk
  • 150 g hirseflager
  • 150 g havregryn…..GF hvis du ikke tåler gluten
  • lidt Himalaya salt
  • reven skal af øko appelsin

Begynd med at smelte kokosolien, kom gurkemeje, kanel, peber og kardemomme i svits det let af. Skrue lidt ned for varmen og kom så plantemælken i lad det lige blande sig med krydderierne, tilsæt så hirse og havregryn, salt og reven appelsin. Hvis du syntes det bliver for tykt så tilsæt lidt mere plantemælk eller vand, lad det lige koge et kort øjeblik, sluk for varmen og lad det stå 5 – 10 min så det lige sætter sig…hvis du er til det lidt søde så kom en spsk agave sirup i grøden det gør den ikke ringere…

mums siger jeg bare og spiser nu løs af min a la Indien s grød

gurkemeje-grød-4

Som ekstra lækkert har jeg toppet med lidt yoghurt naturel, ekstra reven appelsin, mandler og tranebær men det kan du jo gøre som du har lyst til.

gurkemeje-grød-1

Så var min morgen mad klar til at blive nydt i solen, dejlig dag til alle.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*