Hamp protein bar

Så er her opskriften på de super gode hamp protein bar, super til efter sport, mellem måltid eller bare en lækker hapser. Der nemme at lave og af en portion bliver der 20 – 21 styk hvis man bruger en form på 20 x 20.

HAMP-PROTEIN-BAR-2

Og hvad er så hamp protein….

Hamp
er en naturlig kilde rig på proteiner af højkvalitet, omega fedt og kostfibre! Hamp tilbyder energi og power!

Hamp
er en af menneskets ældste afgrøder og har været anvendt i mindst seks tusind år. Planten antages at stamme fra Himalayas skråninger og er en etårig urt, der vokser meget hurtigt, er modstandsdygtigt og robust, og ved høst kan alle dele af planten anvendes til forskellige formål. Fibrene i stænglen anvendes til papir, reb og stof.

Ernæring
Hampfrø er uden tvivl i kategorien Superfoods og hele 80% af den samlede oliemængde består af væsentlige fedtsyrer, som kun få andre frø typer kan opnå. Hampfrø er en meget rig kilde af høj kvalitet protein og essentielle aminosyrer. Vores afskallede hamp frø behandles med moderne teknologi for at næringsindholdet kan bevares på den bedste måde. Vi anbefaler at opbevare produktet på køl. Hamp protein indeholder 45% protein, 10% omega-fedtstoffer og 20% kostfibre!

Fundet på netspiren. http://www.netspiren.dk/pi/Hamp-proteinpulver-hemp-powder-500-gram_1416871_58132.aspx

Hvad skal jeg bruge og hvordan gør jeg.

HAMP-PROTEIN-BAR-5

tørre ingredienser

  • 150 g græskarkerner
  • 100 g kokosmel
  • 50 g hamp protein
  • 50 g afskallede  hamp frø

våde ingredienser

  • 25  gode bløde dadler uden sten (ca 250 – 260 g)
  • 100 g kokosolie
  • 40 g kakao
  • 1 tsk. vanilje pulver

 

  • 3 spsk havregryn ( glutenfri hvis man ikke tåler gluten)

kom alle de tørre ingredienser i en foodprocessor, blend til mellem grov mel, kom i en skål og stil til side.

HAMP-PROTEIN-BAR-7

Kom alle de våde ingredienser i foodprocessoren, blend til en homogen blød masse, kom daddel massen over i skålen med hamp blandingen  + tilsæt havregryn bland det godt sammen med hænderne , kom det i en form beklædt med bagepapir og stil på køl gerne til dagen efter.

HAMP-PROTEIN-BAR-6

Skær ud i bar i den størrelse man ønsker.

2 Comments

  1. Sofie Ottesen

    Ved du hvad kcal tallet er ca for et stykke eller pr.100g?

    • Rikke Bressum

      Hej Sofie
      jeg har ikke regnet ud på Kcal pr styk, havde en lille opgave om at lave en bar der var god efter træning, som både indeholde god protein, sundt fedt og sødt på den ikke voldsomme måde. Jeg går ikke så meget op i Kcal indhold,mere at det smager godt og sund på den gode måde.
      Rikke

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*