Hanoi i dag…

HANOI

Hanoi i dag…..en by der siger farvel til det gamle og velkommen til alt det nye på sin helt egen måde…..Close siger skiltet på den gamle franske bygning…….selvom den fransk fortid har haft stor indflydelse på Vietnam lige som Indokina og den vietnamesiske krig ,har vietnameserne skabt deres helt eget præg på Hanoi. Hanoi er i dag stor larmende, beskidt fyldt med alt for mange knallerter , mangfoldig, nyt og gammelt i et skønt mix, med med en historie der aldrig vil forsvinde lige meget hvor meget der bygges af nyt.

Det franske

Hanoi er en by der bæger præg af det franske, Domkirken som ligner  Notre Dame i Paris, deres smukke opera hus, de gamle gule faldefærdige huse som også er fra den franske kolonitid. Men ikke at for glemme deres Drage bro over den røde flod. Bygget af samme arkitekt som skabte Eiffel tårnet, en bro som der stod færdig i 1902, og lige siden har været vigtig for at komme over den røde flod og nord på. Under den vietnamesiske krig bombede amerikanerne broen 14 gange med hver gang blev det bygget op igen…..hemmeligheden var nemlig at nord Vietnam transporterede våben over broen nord på, sejlede dem så til syd Vietnam…..og det var amerikanerne ikke vilde med….det beviser bare hvilken vilje de havde for at genforene deres land.

I dag bruges broen kun til cykler og det rigtige mange knallerter. Vi var på en super heldags tur rundt om og i Hanoi, kan anbefales.

HOAN KIEM søen

Hoan kiem søen med solstråle broen, hvor man går over til skildpadde tårnet for at se den gamle skildpadde som boede i søen i mere end 4000 år (så en maget gammel en), skildpadden betyder lykke og held da den i tidernes morgen hjalp konge med at fordrive de kinesiske besættelse tropper . Mange af deres templer bæger meget præg af tiden under Indokina kinesisk byggestil og fyldt med drager. Det skønne vand dukketeater med fortællinger om det gamle Vietnam, drager, enhjørningen og fuglen føniks er et besøg vær. Vietnam har den dag i dag stadig en stor lighed med Kina, de følger samme kalender og deres tro minder meget om hinanden, deres tegn og sprog ikke ens men tæt på og næsten.

Hanoi og handel

HANOI

Tror det vare længe inde at de store supermarkeder vinder rigtig ind i det gamle Hanoi. Og godt for det, elsker det liv der er på gaden, vild med at se på alle de lækkere grønsager og frugter der sælger.

Altid sjov at gå rundt på markeder, vildt mange ting vi i Danmark overhoved ikke kender….og i Vietnam sælges alt og spises alt. Jeg vil skåne jer for fotos med slagtede frøer, skildpadder, grise føder, hele kogte hunde, ænder og kaniner…de spiser alle slags og former for dyr…lige voldsomt nok for mig, men det er deres kultur. Lad mig vende tilbage til det sjove på et marked, for det er alle de skønne mennesker der sælger…

HANOI

For man kan jo blive helt tæt når en dag begynder kl 06.00 i Hanoi. I Hanoi købes kun ind til en dag ad gangen, stadig mange uden køleskab…så det du køber spiser du inden dagen slutter.

Men det er ikke kun på de små og store gademarkeder der handles…..i Vietnam er de, som man kender fra fotos mester i at stable et varelager på deres cykler eller knallerter ….og helst lige i overkanten.

Skønt syn og man undres hver gang hvordan f….. har du fået alt det proppet på.

Spis i Hanoi

Når man nu spiser alt i Hanoi, så spiser man også ret tit….og helst på gaden, hvor der er et ledig stykke fortov er der også små stole, borde og mad at købe…og de er ikke anderledes en os i Europa…mobil midt i maden.

Middags pause og en hurtig snak på det lokale fortov…inden arbejde kalder igen.

Der skal også vaskes op….efter et måltid…..så sidder man på en gade restaurant skal man også lige tænke på sin mave, den kunne gå hen og blive lidt gal sur over hygiejnen.

Udover at byen er fyldt med det gamle franske look, templer fra Indokina tiden de nye bygninger der skyder op leger de unge også med at pynte byen på deres helt egen måde….opfindsomhed finders over hele verden og genbrug er til for at blive.

Og kan kun sige jeg får også smagt på lidt forskellige ting…her skønne mynte is til 1,5 kr

Er du i Hanoi eller Vietnam og vild med kaffe så er du kommet i himlen….for det kan de…og her er jeg så blevet stam kunde…skøn skøn vietnamesisk cafe, med kaffe i top klasse.

Farvel til Hanoi….vi har set så godt som alt der er at se i byen….og udenom byen…boet i den gamle by del været på besøg på landet set deres ris marker, spist hos en lokal familie, været ude at se HO CHI MINH mausoleum, rundt om vest søen, studerete den franske bydel, set vraget af et gammel B52,sejlet langs lotus blomster til Perfume pagoda, Ha Long Bay så nu er det på tide at rejse nord på og se de små lokale samfund.

Lidt Ha Long Bay fotos…med alt for mange både

alt for meget affald i vandet…..øv øv øv for det

men ellers smuk……Drage floden.

Rikke

2 Comments

  1. Ej skønt! I er i Hanoi!! nyd det for mig også .. får lige lidt rejselyst.. men har ellers nydt en ferie i sverige 🙂 skønne skønne billeder! kram fra Kbh

    • Rikke Bressum

      jep Sofie hele juli….så vi får en på opleveren…lige nu meget nord i Vietnam, bor på homestay, traver en masse og ser skønne små samfund …ses snart igen skønne kny til dig

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*