Hasselnød chokolade cookies

Min ene skønne søster komme forbi i dag, heldigvis havde hun advaret inden, så  jeg fandt  lige noget quinoa mel i mit skab, havde helt glemt jeg havde købt det godt nok et andet formål, men min trang efter en god cookie var så stor i dag at jeg tænkte det mel bruger jeg da lige til at få lavet nogle lækkere cookies. Nu er det jo snart jul så der kom da lige lidt jule krydderier i disse dejlig cookies.

HASSELNØD-CHOKO-SM-5

Her i disse cookies har jeg med løs hånd brugt kokos palme sukker, da jeg er vild med smagen af det(bruger det også i mad, lærte det på en tur i Thailand for rigtig mange år siden, at kokos palme sukker spiller fantastisk sammen med de østerlandske krydderier)

Hvad skal jeg bruge og hvordan gør jeg så.

tænd ovnen på 170 grader

Af denne portion bliver der mellem 16 og 18 cookies.

 • 110 g kokosolie
 • 150 g kokos palme sukker
 • 1 dl agave sirup
 • 1 tsk kanel
 • 1 tsk vanilje pulver eller korn far en vanilje stang
 • 1/2 tsk kardemomme
 • 1/2 tsk støt nelliker
 • 2 æg
 • 150 g quinoa mel
 • 150 g hasselnød mel ….hasselnødder der er blendet til mel
 • 200 g hakket god mørk chokolade

Pisk kokosolie, kokos sukker og agave sirup godt sammen med en håndmixer, kom derefter et æg i ad gangen, vend quinoa mel hasselnød mel og krydderier i og tilsæt til sidst hakket chokolade.

En cookie med de rigtige god ting i. Sæt på en plade og bage i ovnen 8 til 12 min, det afhænger lidt af hvor store du laver dem(tykke)

HASSELNØD-CHOKO-SM-1

Ud af ovnen med jeg og over på en ris for at køle af

HASSELNØD-CHOKO-SM-2

så er de klar til at nyde i godt selskab eller bar alene med en kop god kaffe eller te.

HASSELNØD-CHOKO-SM-3

Husk altid portionen kan bare halveres hvis man ikke lige skal bruge en stor mængde cookies.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*