Hokkaido smøre pålæg

Halloween….Uhyggelig…..Efterårsferie……Græskar…Hokkaido….men til at spise, så hvad med græskar smøre på læg til en god efterårs dag. Tak til http://www.madforlivet.com/ for altid at kunne inspirere til nye ideer. Denne skønne hokkaido smøre pålæg har jeg fundet ide til fra Anettes bog hjernegod mad, jeg har dog lige lavet lidt om så det passer til mine smagsløg og puttet lidt ekstra krydderi i mit hokkaido smøre pålæg. Det smager skønt og har en fantastisk farve, og super på brød eller som tilbehør til aftensmaden.

Jeg fik bagt et godt brød med rødbeder og søde kartofler lige perfekt til mit hokkaido smøre på læg……man kan også bruge græskar, tror i folke munde bare de fleste siger græskar om den orange halloween grønsag.

Hokkadio smøre pålæg

Hvad skal jeg så bruge og hvordan gør jeg.

 • 350 g bagte hokkaido stykker…bages ved 200 grader ca 40 min
 • 150 g hvide bønner, jeg bruger fra en øko dåse
 • saft fra 1/2 til hel lime
 • 1 – 2 fed hvidløg…man bestemmer jo selv hvor stærk det skal være
 • lidt frisk ingefær
 • 1 tsk gurkemeje
 • 1/2 tsk kardemomme
 • 1/2 tsk spidskommen
 • lidt urtesalt efter smag
 • lidt vand hvis du syntes det bliver lidt for tykt efter din smag.

Lad de bagte hokkaido køle af, kom derefter det hele i din foodprocessor og blend det godt sammen til en dejlig cremet smøre pålæg. Husk at smage det til så det bliver lige den smag du aller bedst kan lide. Opbevares på køl op til en uge. Dejlig hokkaido smøre pålæg klar til en skøn frokost på et godt brød.

Hokkadio smøre pålæg

Så måske du også har lyst til at bage et godt og nemt langtids hævet brød til dit hokkaido smøre pålæg. Så har jeg en nem og god opskrift her.

Hokkadio smøre pålæg

( VEGANER – VEGETAR – LAKTOSEFRI – NØDDEFRI )

Hvad skal du bruge og hvordan gør du.

 • 10 g gær
 • 4,5 dl vand
 • 1 spsk honning
 • 1 tsk pink salt eller salt flager
 • 250 g ølandshvede
 • 250 g spelt mel
 • reven rødbede….ca 50 g
 • reven sød kartoffel….ca 50 g

Opløs gæren i vand og rør speltmelet i sammen med honning og salt. Rør så ølandshvede i dejen, husk dejen skal ikke være fast med grød artig. Tilsæt rødbede og sød kartoffel. Hæld så dejen i en brød form foret med bagepapir. Jeg har brugt en rugbrøds form så dejen kan hæve. Drys med frø eller kerner som du har lyst til. Kom formen i en stor plastik pose og lad dem hæve natten over. Det er som langtids hævet brød.

tænd ovnen på 200 grader.

Brødet bages i ca 45 min. Lad det køle af på en rist inden du skærer af det. Jeg opbevarer mit brød i en luft tæt beholder, eller en pose så det ikke tørre ud.

Tid til frokost.

Så hvis du har det lige som jeg har det, elsker en god frokost i hyggelig selskab så var det måske en ide med det god brød, hokkaido pålæg, laks, æg, avokado og måske en god øko hø ost som nydes sammen med en skøn økologisk øl fra Californien.

velbekomme bare ta` for jer af det god brød med hokkaido pålæg + avokado, laks med spinat pestro, hø ost med blåbær og peberfrugt.

Hokkadio smøre pålæg

Rikke

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*