Pinsen er fri…se solen danse….hygge og måske en ekstra kop kaffe med lidt sødt til så har lige lavet lidt til kaffen i dag. Det er jo altid chokolade man trækker imod når der skal laves noget lækkert, men ingefær er jo også blevet noget moderne især i shots……så tænkte måske lave en lækker ingefær cashewnød lime snitte….frisk i smagen men stadig lækker sød blød på den gode måde.
Hvad skal jeg bruge og hvordan gør jeg så
( V – VG – GF )
Bund
- 100 g havregryn glutenfri, eller almenlig havregryn hvis du tåler gluten.
- 50 g kokosflager de ristet
- 1 tsk ingefær pulver
- lidt salt
- 200 g dadler, 14 til 15 styk, helst dem i kasse bløde og lækkere
- måske lidt kogende vand hvis bunden bliver for tør
Fyld
- 125 g cashewnødder, i vand mindst 3 timer gerne længer
- 4 tsk ingefær pulver
- 2 tsk vanilje pulver
- 75 g kokos olie smeltet
- saft af en halv lime, eller efter smag
- 3 spsk agave sirup
- en håndfuld cashewnødder ristet af på panden og kølet af + hakket halv groft
Til bunden, kom havregryn og kokosflager i en foodprocessorer og blend det til grov mel, tilsæt så ingefær pulver, salt og dadler blend igen til det samler sig. Pres massen til bunden ned i en aflang form ( jeg bruger en fra IKEA på 24 x 12 cm ), kom bunden i fryser i mens du laver fyldet.
Til fyldet, hæld vandet fra cashewnødderne og kom dem i foodprocessorer sammen med resten af ingredienserne til fyldet…HUSK dog ikke de hakkede ristede cashewnødder….blend til det bliver en lind masse, vend det ud i en skål blad nu de ristede cashewnødder i og pres fyldet ned i formen oven på bunden. Kom tilbage i fryser mindst en time, skør ud i passende stykker som passer til dig…små som store. Opbevar på køl, kan holde sig en uge i køleskab men en del længer hvid du kommer dine snitter i fryseren og tager op når du bliver lækker sulten.
en frisk lækker ingefær snitte
En håndfuld ingefær snitter til en folk gode venner….det gør glad.