Karamel bar med et twist af kokos

Det er bare ikke særlig godt når man får lavet noget der smager af mere, sund sødt…karamel bar med et twist af kokos…var lige en af de bar hvor jeg kunne spise mere end en. Dumt at skulle tage fotos af dem og hver gang jeg skar en over skulle den jo spises + man også smager på det man laver inden det ryger i luften…karamel bar ja a la Twix men med et twist af kokos, det dur for en slik mund. Så den kan i godt gå i krig med, jeg elsker når det er lidt rustikt…så mine karamel bar med et twist af kokos jep er håndlavet, lidt skæve nogle med lidt tykt lag chokolade med det er bare en charme i sig selv. Det handler om smag først så kan vi øve med udseendet bagefter.  Ikk´ som der siges i Randers.

KOKOS KARAMEL BAR

Hvad skal jeg bruge og hvordan gør jeg,

( VEGETAR – VEGANER – GLUTENFRI – LAKTOSEFRI )

BUND

  • 65 g kokosmel
  • 65 g mandelmel
  • 2  spsk sirup eller honning
  • lidt pink salt
  • 2 spsk smeltet kokosolie

Alt til bunden blandes godt sammen så det bliver til en ensartet masse. Kom massen i eb aflang form på 1 liter beklædt med bagepapir. Kom bunden på køl eller i fryser imens du laver karamellen.

  • 150 g bløde dadler uden sten, bruger du dem i pose der er lidt faste lig dem i vad ca en halv time inde du bruger dem
  • 100 g cashewnøddesmør
  • lidt pink salt
  • 1 – 2 spsk kokosolie

Det hele blendes i en foodprocessor til en dejlig blød karamel. Tag formen ud af fryser og kom karamellen ovenpå bunden. Stil tilbage i fryseren 3 til 4 timer eller til dagen efter. Skær ud i den facon som du syntes passer til dig…aflange bar…frikantet bar ,dejlig man kan bestemmer selv hvordan de skal se ud.

KOKOS KARAMEL BAR

Så skal der chokolade på, jeg bruger en pensel, men du kan også bare dyppe dem i din chokolade skål.

Må ikke spises får chokoladen er stivnet husk det selvom der er meget svært…

KOKOS KARAMEL BAR

så er der et fad der gør glad..

Lækker bund med kokos og karamel lavet med cashewnøddesmør..derfor kalder jeg den for karamel bar med et twist af kokos.

KOKOS KARAMEL BAR

Og jeg har lavet en regel her i huset kun to ad gangen…for man kan bare blive ved så i kassen med karamel bar a la Twix men med et twist af kokos så der er til hele ugen…

god appetit

Rikke

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*