karry og kikærter bowl

Hjemme igen efter en dejlig ferie i Panama. Maden var ikke min ynglings mad, men fandt i Panama city en hyggelig baggårds cafe hvor jeg spidste et par gange. Der fik jeg en karry og kikærter bowl med ris, som var vild god.

Panama city

Kunne se mig selv sidde her…..spise karry og kikærter bowl, nyde udsigten over den gamle bydel i Panama City.

karry og kikærter bowl

Så har prøvet så godt jeg kunne, og den blev faktisk ret god retten karry og kikærter bowl. Så er du frisk på en vegansk aftensmad ret så spring på denne ret. Nemt, mættende og fyldt med god karry smag.

VEGANSK – LAKTOSEFRI – GLUTENFRI – ØKOLOGISK

karry og kikærter bowl

Det skal du bruge, set da til at overskue.

Opskrift til 2 personer der er sulten så ganger du jo bare selv op.

 • kokosolie til stegning
 • 1 -2 spsk. god karry jeg brugte 2 er nemlig vild med karry smag
 • 1 tsk. gurkemeje …. hvis du ønsker en rigtig gul ret + gurkemeje er ret sundt
 • 1 tsk. spidskommen…. knust
 • 1 tsk. koriander…. støt
 • 4 fed hvidløg
 • 2 god løg
 • 1 lime
 • grønkål
 • frisk mynte
 • et stykke ingefær som du ønsker
 • 3 – 4 gulerødder
 • 1 squash
 • 1/2 dåse kikærter….eller hele dåsen hvis du er vild med kikærter som jeg er
 • 1 dåse kokosmælk
 • 2,5 dl vand mere hvis du vil have en tynder karry sovs
 • ris kog så meget du nu spiser
 • kokosmel
 • salt
 • sort sesam…kan udlades det bare pynt

karry og kikærter bowl

 karry bowl opskrift

Hvidløg, løg og ingefær hakkes super fint. Skral og skær dine gulerødder i mellem store stykket, skær også din squash i mellem store stykker (jeg fjerner altid indmaden i mine squash den bliver altid så smattet når den koges med).

Kom kokosolie i en sauter gryde elle wok, få god varme på olien, tilsæt så karry, gurkemeje, spidskommen og koriander. Svits det god, tilsæt så løg, hvidløg og ingefær + saft af en halv lime evt. lidt ekstra kokosolie. Svits det yderlige et par min minutter. Tilsæt så din kokosmælk og vand, lad det koge ca 10 min. Tilsæt først gulerødder kog ca 5 min.

Skue ned for varmen så det simre, tilsæt så squash og kikærter lad det simre ca 10 min, ikke koge det gør kikærter lidt for smattet. Smag retten til med urtesalt elle almindelig  salt + resten af din lime(jeg brugte hele min lime men elsker også den friskhed det giver).

Så er retten færdig, hak det friske grønkål kom oven på din karry og kikærter bowl, drys til sidst med fint hakket mynte.

karry og kikærter bowl

Ris med kokos

Dine ris har du så kogt det ved jeg du kan uden lang beskrivelse.

Jeg har kogt mine ris sammen med en håndfuld kokosmel og salt, det giver dem lige denne smag af sødme der står godt til en karry bowl. I Panama var vi i junglen, hvor en skøn kvinde lavede mad til os. Kogte ris med frisk saft og kokoskød fra de friske håndplukkede kokosnødder de havde i deres jungle plantage, smagte så pragtfuldt.

karry og kikærter bowl

Så er karry kikært bowlen færdig, nemt skønt og lækkert. Du kan jo bruge mange slags grønsager, bare åben køleskabet og kik hvad der ligger i skuffen. Det friske grønkål giver retten lidt sprødhed og mynten lidt frækhed.

Skøn appetit til jer.

Rikke

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*