Køleskabs havregrød

Kold havregrød er så nemt at lave, det kan laves dagen for inden og stå klar til lige at tage ud af køleskabet næste morgen, og man kan lave så mange forskellige varianter af denne kolde havregrød. Jeg har lavet med thain, banan og brugt bærkompot da det er så nemt at lave( og jeg havde fra i går) og smager dejligt på næsten alt morgenmad.

 

Hvordan gør jeg så lige og hvad skal jeg bruge

  • 50 g havregryn (glutenfri hvis man ikke tåler gluten)
  • 1 spsk chia frø
  • 1 tsk vanilje pulver
  • 1/2 banan, god moden
  • 1 spsk thain
  • 2 dl mandel mælk (eller anden mælk, soya, ris, haver eller sød mælk kan også bruges)
  • 1 spsk agave sirup

Du skal blande alle de tørre ingredienser i et syltetøjs glas, (eller andet glas med låg) rigtig godt sammen, kom så plante mælk og sirup i, rør godt rundt så det hele er blandet godt sammen, i en anden skål mos banan og bland med thain… bland det rigtig godt sammen og kom det i havregrøden få der rørt godt rundt,  i køleskabet med grøden, for så der morgen mad uden stres.

KØLESKABS-GRØD-4

kom bærkompot på toppen af din grød og hurra en skøn morgenmad der var der, måske på en helt almindelig hverdag.

Altid dejlig at have ligt frugt kompot i køleskabet og det er nemt at lave, det går til alt koldt som varmet grød, skyr, yoghurt og chia grød.

Bærkompot

  • en pose skovbær frost, jeg bruger øko da de bær har lidt mere smag
  • sirup efter smag 1 – 2 spsk

Til kompot, kom hele posens indhold i en gryde sammen med sirup, kog op lad det små koge ca 10 min, smag til om du ønsker det søder, kom det i et glad med låg og stil på køl.

KØLESKABS-GRØD-5

Så er det snart spist men min fars dåbs ske.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*