Kokos smør kardemomme kaffe

Blev lige spurget om for noget tid om jeg kendte til Po Cha te….for søde Winnie havde købt en Po Cha drik fra firmate  http://stonebros.dk/ … for måske jeg lige kunne lave en sådan drik den smagte  godt. Måtte google og huskede så lige pludselig hvad det var….smør te fra Tibet…..og ikke min kop te. Så jeg har leget med den smør kaffe, eller retter sagt en kokos smør kardemomme kaffe.

Po cha er en gammel traditionel maddrink, der drikkes af befolkningerne i Himalaya-området . Drikken består af sort te, smør fra Yak-oksen og salt. Po cha eller smør-te er en fast del af den tibetanske kost, den serveres altid for gæster. Siger det bare den originale opskrift smage ganske forfærdeligt, og jeg havde meget svært ved at drikke den kop jeg fik tilbudt på et nonne kloster i Tibet.

smoer-te-1

Men jeg smiler da fik dog aldrig tømt koppen, så Winnie jeg lavede i stedet en kokos smør kardemomme kaffe, og den blev rigtig god.

smoer-te-9

En vigtig ting i tibetanerens liv er også gaver til de forskellige kloster, som altid er i form mad og især yak okse smør til teen.

Kardemomme

Kardemomme er et smagfuldt krydderi, der i mange år har været kendt som et effektivt middel mod forkølelse og hoste. Det har en styrkende effekt på immunforsvaret, på leveren, fremmer en god fordøjelse og virker effektivt mod oppustethed. I Østen anvender man også kardemomme kapsler som mund renser efter et måltid. Man tygger på en kapsel og får derved en frisk smag i munden. Kardemomme og kaffe er bare et super mix smager så fantastisk. Til min kokos smør kardemomme kaffe har jeg brugt en rigtig god instans kaffe fra Littles…fantastisk smag + friske grønne kardemomme kapsler.

smoer-te-8

Hvad skal jeg så gøre for at få denne gode mættende sunde kokos smør kardemomme kaffe.

smoer-te-5

Kaffe Po Cha

  • 125 g kokos olie
  • 25 g kardemomme kaffe instans
  • 50 g thain med salt
  • 1 tsk støt kardemomme
  • 5 – 7 friske grønne kardemomme kapsler…knust brug kun de sorte frø

Kom det hele i en foodprocessor, dog på nær kardemomme kapsler (frø) og blend til det er en dejlig cremet masse.

smoer-te-2

Når det skal laves…

kom en god ske fuld Po Cha i en kop hæld kogende vand over og rør godt i det så det bliver en ensarte drik. Derefter bare nydes. Er du til det søde tilsæt lidt honning, men jeg syntes ikke det er nødvendig.

smoer-te-7

Den drik er hver at prøve hvis du er til en kraftig drik far landet på verdens tag.

smoer-te-10

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*